fbpx

Pillanatnyi fellángolás volt csak a Yamaha teljesítménye, de nem csak a motorral küzdött Quartararo

A MotoGP szombati sprintversenyén, Jerezben Fabio Quartararo remek teljesítményt nyújtott, a 23. helyről a 3. helyre ért fel, de aztán át kellett adnia a dobogót Dani Pedrosának. Vasárnap ismét a Yamaha normalitása érvényesült, ami a 15. pozíció megszerzésére volt elég.

A szombati nap Jerezben meseszerűen alakult a Yamaha és Fabio Quartararo számára: Egy teljesen elrontott kvalifikáció és a rajtrács utolsó előtti helye után a francia a 23. helyről a 3. helyre zárkózott fel a sprinten. Az, hogy ezután nyolc másodperces büntetést kapott a gumiabroncs alulfúvása miatt, ami a harmadik helyről az ötödikre taszította, nagyon bosszantó volt, de nem vont le a francia teljesítményéből.

Quartararo profitált ugyan a szombati bukásokból, de végre újra versenyképesnek érezhette magát hosszú idő után.

A kiábrándulás vasárnap következett a 2021-es világbajnok és a Yamaha számára: 15. hely, egyetlen árva bajnoki pont és 32,015 másodperc hátrány a győztes Pecco Bagnaia mögött.

„Szombaton egy kicsit szerencsés voltam, és remekül rajtoltam. A vasárnapi rajtom is jól sikerült, de alig tudtam pozíciókat szerezni, és az első körtől kezdve küszködtem a hátsó kerék tapadásával és a kanyarokkal. A verseny közepétől kezdve lassítanom kellett, mert gondjaim voltak a karommal, annyira erőltetnem kellett a motort. Ez már többször is megtörtént velem idén, de soha nem ilyen korán a versenyen és soha nem ennyire.”

„A motor sokkal agresszívabb Jerezben. Ezen a pályán sosem tudok lazítani. Amikor Pedro Acosta és Aleix Espargaró volt előttem, tisztán láttam a különbségeket. Ez jó információ számunkra, remélhetőleg a hétfői teszten javítani tudunk. Jerez az egyik legrosszabb pálya számunkra, mert a kanyarodás a gyenge pontunk. Arra számítok, hogy Le Mans-ban jobb helyzetben leszünk.”

Márquez igyekezete hiábavaló volt Bagnaia ellen Martín drámai bukása után Jerezben

Forrás :