fbpx

Élénksárga csodajárgánnyal tiszteleg a Ducati a 30 éve elhunyt Ayrton Senna emléke előtt (képek)

Ayrton Senna ikonikus sisakja ihlette azt a Ducatit, melyet Monster Senna névre kereszteltek, és számos egyedi részletet tartalmaz.

A Ducati Monster Senna kiadását a brazil pilóta azonnal felismerhető sisakjának dizájnja ihlette, a fő szín a kadmiumsárga, de motoron visszaköszön a zöld és a sötétkék szín is. A motort még feltűnőbbé teszik az élénk Brembo Stylema féknyergek. Az új gép vázán a Senna jellegzetes márkajelzése és logója is megtalálható.

A Senna kiadás a néhai brazil pilóta motorozás iránti szeretetének köszönhetően jött létre, ő egy jól ismert Ducatista volt, az évek során egy eredeti Monster, egy 916-os és néhány MV Agusta tulajdonosa volt.

Nem ez az első Ducati gyártmányú motor, amely a háromszoros világbajnok nevét viseli, hiszen a Ducati a kilencvenes évek közepén 916-os és 996-os kiadásokat is készített Senna tiszteletére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ducati Motor Holding (@ducati) által megosztott bejegyzés

Technikailag az új motor ugyanazt a 937 köbcentis motort használja, mint a normál Monster, ami 111 lóerős teljesítményt jelent. A lítium akkumulátor és az alumínium lábtartók beépítésének köszönhetően az összsúly 4 kg-mal alacsonyabb, mint a normál motoré, ami azt jelenti, hogy ez a modell közelebb áll a Monster SP specifikációjához.

A motor ára az Egyesült Királyságban 23 500 font, és mindössze 341 darabot gyártanak belőle. A gyártott darabszám emlékeztet arra, hogy Senna hány bajnokságot nyert (három) és hány Forma-1-es nagydíjon diadalmaskodott (41).

Forrás :