fbpx

Verstappen lebeszélné gyermekét a Forma-1-ről

Max Verstappen azt állítja, hogy ő nem tanácsolná a gyermekének, hogy F1-es versenyző legyen. Csak akkor lenne hajlandó edzeni és segíteni gyermekét, ha ugyanazt a potenciált látná benne, amit a sajátja.

A Red Bull versenyzője jelenleg egyeduralkodó a Forma-1-ben. Ez pedig saját tehetségén túl, többek között annak is köszönhető, hogy saját édesapja, Jos Verstappen kemény neveltetésben részesítette. Talán túlzottan is. Sokszor kíméletlen módszerei azonban eredményesenk bizonyultak.

A Kínai Nagydíj egyik eseményén Verstappent arról kérdezték, hogy a jövőben segítene-e gyermekének F1-es versenyzővé válni, ahogy vele tette az édesapja.

„Én azt tanácsolnám neki, hogy ne tegye” – felelte Verstappen. „Nem, ha ő versenyezni akar, és látom benne a potenciált, akkor belevágnék. De soha nem erőltetném aktívan. Nem szabad a gyerekeidet olyasmire kényszeríteni, amit te szeretsz. Lehet, hogy nem tetszik nekik, és az összes erőfeszítés hiába.”

Többször felmerült a téma, mi szerint Jos Verstappen túlságosan is ráerőltette a versenyzért Maxra, és olykor talán erőszakos is volt. Bár ezt ő tagadta. Az azonban világosan látszik, hogy Maxnak bár saját gyermeke még nincs, gyakorlatilag nevelőapja barátnője, Kelly kislányának, akivel rendkívül jól bánik.

Így örült Kvyat kislánya Verstappen győzelmének Japánban!

Forrás :