fbpx

Így látta a Márquezzel vívott ádáz csatát a jerezi győztes Bagnaia

A Spanyol Nagydíjon a győzelemért vívott kemény csatában Pecco Bagnaia győzött Marc Márquez ellen. A Ducati gyári versenyzőjének egyértelmű véleménye volt a 9-es kanyarban történt incidensről.

A jerezi sprintversenyen történt szerencsétlen bukása után Francesco Bagnaia lenyűgözően vágott vissza vasárnap teljes távon. A hetedik helyről induló olasz gyorsan legyűrte az ellenfeleket, és Jorge Martín bukása után az élen találta magát.

„Fontos volt számomra, hogy minél gyorsabban megelőzzem a srácokat.”

A 10. körben Martín hibázott, aminek következtében Bagnaia átvette a vezetést. „Én már ekkor nagyon későn fékeztem, de Jorge még később. Ekkor láttam, hogy a motorja kissé meginog, ami végül bukáshoz vezetett. Ennek ellenére erős volt a tempója.”

A verseny utolsó harmadában aztán az olasznak Marc Márquez ellen kellett védekeznie. Amikor a spanyol előzni próbált, a két versenyző a 21. körben összeakadt, és Bagnaia került fölénybe a csetepatéban.

A VR46 versenyzője ezt követően részletesen elmesélte az esetet: „Amikor Marc ellen küzdesz, ki kell nyújtani a könyöködet, mert a csaták mindig intenzívek. Tudtam, hogy nagyon erős a 7-es és 8-as kanyarban. Én viszont jó voltam a 9-es bejáratánál. Ezért nem akartam kockáztatni a 8-asban, de a 9-es kanyarban rendkívül keményen fékeztem, hogy előnyre tegyek szert. Kihasználtam, hogy egy kicsit szélesre ment, hogy áthaladjak a célvonalon, és újra az élre álljak. Szerintem a fizikai kontaktus normális az ilyen kemény csatákban. Ez egy sima és okos manőver volt a részemről, mert én belül voltam, ő pedig kívül.”

A 30-szoros GP-győztes a spanyol minden további támadását is sikeresen hárította, és 25 kör után 0,372 másodperccel Márquez előtt, győztesként haladt át a célvonalon. Bagnaiának ez volt a második győzelme a szezonban és zsinórban harmadik jerezi győzelme (2022 és 2023 után), amivel a kétszeres MotoGP-világbajnok felugrott a világbajnoki tabella második helyére.

Márquez igyekezete hiábavaló volt Bagnaia ellen Martín drámai bukása után Jerezben

Forrás :