fbpx

Jó időre elkötelezi magát az Aston Martin az F1 mellett

A RacingNews365 úgy tudja, hogy az Aston Martin legalább 2030-ig elkötelezte magát az F1 mellett, alig néhány pár azután, hogy Fernando Alonso is újraszerződött a brit alakulattal.

Csütörtök este röppent fel a hír, mely szerint Alonso kétéves szerződéshosszabbítást írt alá az alakulattal, így 2026 végéig marad a zöldeknél. Ez azt jelenti, hogy a kétszeres világbajnok az új erőforrás-szabályzat első idényében is a csapatnál lesz, amikor már a Honda fogja őket hajtani.

Most az Aston Martin is elkötelezte saját jövőjét a sportág és a silverstone-i székhelyű csapat mellett, és 2030-ig meghosszabbította támogatását az alakulat névadójaként. A hírek szerint az Aston Martin F1-es csapat anyavállalata – az Aston Martin Lagonda – opciót vállalt arra, hogy közel 20 millió font értékű részesedést szerezzen az istállóban. Lawrence Stroll ügyvezető elnök az Aston Martin stratégiai rendezvényén a Gaydon-i főhadiszálláson, ahogy arról a The Times beszámolt, így beszélt:

„Az F1 segített átalakítani az üzletág jellegét, és a közúti autóinkba való beépítésével megadja a teljesítményt és a hitelességet. A Forma-1 nemcsak azt a 2,3 milliárd nézőt adta meg nekünk, akik idén 24 hétvégén egy gyönyörű brit versenyszínekben pompázó Aston Martint látnak; hanem egy sokkal fiatalabb ügyfélkört is hozott az Aston Martinnak.”

Az Aston Martin elképesztő pénzt fizetne a Red Bull-os Newey-ért!

Forrás :