fbpx

Az Aston Martin elképesztő pénzt fizetne a Red Bull-os Newey-ért!

Az Aston Martin állítólag egy jövedelmező szerződést ajánlott, amelynek célja, hogy megszerezze a Red Bull F1-es tervezőzsenijének, Adrian Newey-nak a szolgálatait.

Newey, akit globálisan a sportág egyik legzseniálisabb elméjeként tartanak számon, az elmúlt években nagy szerepet játszott a Red Bull F1-es bajnoki sikereiben. Technikai hozzáértése kulcsszerepet játszott Sebastian Vettel 2010 és 2013 közötti dominanciájában, illetve a közelmúltban Max Verstappen uralma alatt is.

A Motorsport.com beszámolója szerint az Aston Martin csapattulajdonosa, Lawrence Stroll emelte a tétet a Forma-1 nagy tétekkel zajló játszmájában, és célba vette Newey elhalászását a Red Bulltól. Úgy tudni, hogy konkrét ajánlatot tett Newey-nak a hónap elején, a Szaúd-Arábiai Nagydíj alatt. Stroll elképzelése egyértelmű: olyan istállót felépíteni, amely képes kihívást jelenteni a már befutott elitnek, amely a Red Bull, a Mercedes, és a Ferrari. Erőfeszítései elég átfogóak. Tavaly elkészült egy korszerű bázisuk, a szélcsatorna is a láthatáron van, és kulcsfontosságú technikai személyzetet sikerült elcsábítani a rivális csapatoktól.

Emellett az F1 2026-os szabályrendszerének korszakára a Honda gyári szerződés megkötése is a csúcstechnológia iránti elkötelezettséget mutatja. Newey elcsábítása lehetne a Stroll által keresett változást hozó tényező, a Silverstone-i székhelyű alakulat mestertervét teljessé tevő megfoghatatlan elem. Egy ilyen lépés ellenállhatatlan csábítás lehetne Max Verstappennek is, akit már a Mercedes is körbeudvarol.

Newey azonban hűségesnek. A Ferrari többszöri próbálkozása, hogy elcsábítsa őt a Red Bulltól, rendre kudarcot vallott. De a Milton Keynes-ben jelenleg zajlik a hatalmi harc a csapatfőnök Christian Horner és a Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmet Marko között – utóbbit pedig teljes mértékben támogatja a Verstappen család – Newey-t arra sarkallhatja, hogy az ő táborát válassza.

Hogy az Aston Martin ajánlata elég lesz-e ahhoz, hogy feladja Newey a lojalitását a Red Bull belső problémái miatt, azt még nem tudni. Egy dolog azonban biztos: ez a lépés, ha megtörténne, valószínűleg évekre megváltoztatja a Forma-1 erősorrendjét.

Sajtó: Előrehaladott tárgyalásokat folytat Newey a Ferrarival

Forrás :