fbpx

Alonso és Hamilton is rápróbáltak a Red Bullra, de elutasították őket

Lewis Hamilton érdeklődött a Red Bullnál az alkalmazásáról, de a tekintélyes F1-es riporter, Mark Hughes szerint visszautasították.

Még figyelemreméltóbb, hogy utalt arra is, hogy Fernando Alonso is megpróbált magának Red Bull-versenyülést szerezni, de az F1 domináns csapata őt is elutasította. Hughes egy rajongónak válaszolt a közösségi médiában, aki ezt állította:

„Az elmúlt évben olyanok, mint Leclerc, Norris, Hamilton és Alonso mind visszautasítottak egy helyet a Red Bullnál a legjobb autóban, mert mindannyian féltek Max Verstappentől”.

Erre figyelemre méltó választ kapott:

„Ez egyáltalán nem igaz. Leclercnek, Hamiltonnak, és Alonsónak sem ajánlottak helyet. Hamilton és Alonso is próbálkoztak, de nemet mondtak nekik.”

Hamilton és Alonso most már hosszú távú, legalább 2025-ig szóló szerződést kötött a Ferrarival, illetve az Aston Martinnal. A meg nem erősített állítás, miszerint Hamilton a Red Bullhoz való átigazolás miatt kilincselt, azért érdekes, mert Christian Horner tavaly hasonlót nyilatkozott. Anthony Hamilton, a sztárpilóta édesapja vette fel a kapcsolatot Hornerrel, állította a Red Bull szóvivője a BBC-nek tavaly novemberben. Hamilton édesapja azonban hivatalosan nem vesz részt fia karrierjében menedzselésében. Akkor, tavaly Hamilton tagadta, hogy érdeklődött volna a Red Bullnál, és ragaszkodott ahhoz, hogy a kapcsolatfelvételt Horner kezdeményezte. Hónapokkal később Hamilton bejelentette, hogy aktiválja új Mercedes-szerződésének kilépési záradékát, és 2025-től a Ferrarihoz megy.

Alonsót eközben erősen összefüggésbe hozták egy jövő évi Red Bull üléssel. Sergio Perez szezon eleji formája – ahol három P2-es nagydíjon szerzett helyezést csapattársa, Max Verstappen mögött – ugyanakkor álomeredményeket hozott a Red Bullnak.

Perez szerződése lejár, és bizonytalan a jövője, de Alonso kivette magát az egyenletből úgy, hogy meghosszabbította az Aston Martinnál való maradását. A mclarenes Lando Norris és a ferraris Charles Leclerc az év elején többéves szerződést írtak alá, hogy 2025-ig és azon túl is maradjanak jelenlegi istállóiknál.

Apuci pici fiai nem szeretnék újra összeakasztani a bajuszt a Red Bullnál

Forrás :