fbpx

Hivatalos: Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal

Az Aston Martin Forma-1-es csapat hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat spanyol pilótája Fernando Alonso szerződést hosszabbított a gárdával. Ezzel pedig pontot tettek bizonyos spekulációk végére.

A kétszeres világbajnok szerződésének új időtartama nem ismert, a csapat csak annyit közölt, hogy több évre kötelezte el magát. Vagyis minimum két évvel toldotta meg a kontraktusát, tehát az új motorformula évében, 2026-ban is az Aston Martin, illetve a Forma-1 tagja lesz, 45 évesen!

Ez a megállapodás azt is jelenti, hogy Alonso ismételten vezethet majd egy Honda motoros autót, mint ismert az Aston Martin 2026-tól a japánok erőforrását fogja használni.

„Erős munkakapcsolatot alakítottunk ki az elmúlt 18 hónapban és hasonlóan eltökéltek vagyunk, hogy e projekt sikeres legyen. Az elmúlt hónapokban folyamatos egyeztetéseket végeztünk és Fernando állta a szavát, amikor ugyanis eldöntötte, hogy folytatni akarja a versenyzést, akkor először velünk beszélt. Megmutatta, hogy hisz bennünk és mi is hiszünk benne. Fernando éhes a sikerre, jobban vezet, mint valaha, fittebb, mint bármikor és teljes mértékben elkötelezett az Aston Martin Aramco versenyképessé tételében. Ez a többéves megállapodás Fernandoval átvezet minket 2026-ra is, amikor is megkezdjük a közös munkát az új erőforrás partnerünkkel, a Hondával. Alig várjuk, hogy még több hihetetlen emléket gyűjtsünk és még több sikert érjünk el közösen.” olvasható a csapat közleményébe.

Ezzel pedig eldőlt, hogy a Red Bull és a Mercedes is kihúzhat egy jelöltet a listájukról…

Russell ezúttal megdicsérte Alonso ,,ravasz húzását”

Forrás :