fbpx

Állításával ellentétben Hamilton nem ad bele mindent idén?

A korábbi F1-es versenyző, Thierry Boutsen szerint a 2024-es rajtrács egyik legjobb versenyzője az idei szezonban már többször is „feladta”.

A PlanetF1-nek nyilatkozva megnevezte az egyik F1-es sztárt, aki vesztett a harcosságából.

Van néhány nagynevű versenyző, aki az idei szezonban még egyetlen futamon sem tudta megelőzni csapattársát a versenyen.

Az egyikük a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc, aki mindössze négy ponttal előzi meg Carlos Sainzot a bajnokságban. Ráadásul annak ellenére, hogy a spanyol egészségi okok miatt nem vett részt a Szaúd-Arábiai Nagydíjon.

Annak ellenére, hogy Sainz talán élete legjobb formájában van, a szezon végén el kell hagynia a Ferrarit, mert a helyére Lewis Hamilton érkezik.

Boutsen szerint azonban Hamilton „100% alatt” teljesít. Úgy véli, sokatmondó volt, hogy a 39 éves versenyző a szuzukai verseny korai szakaszában felajánlotta, hogy maga elé engedi csapattársát, George Russellt. A 103-szoros futamgyőztest így 3-0-ra veri eddig idén a csapattársa a versenyeken, és 3-1-re a kvalifikációkon.

„Úgy látom, hogy a sok tapasztalatával és a korával egy kicsit nehezebb 100 százalékot nyújtania” – vélekedik Boutsen.

„Talán csak 98 százalékon vezet. Láthattuk a futam alatt, amikor megkérdezte, hogy elengedje-e George-ot maga mellett. Néhány évvel ezelőtt pokolian küzdött volna azért, hogy előtte maradjon.”

„Most, amikor rosszabbul megy, mint most, akkor rossz helyzetbe kerül, és egyszerűen feladja, és esélyt ad Russellnek, hogy jobb legyen nála, és segítsen a csapatnak. Hogy jobb legyen, mert úgy érzi, hogy ő nincs abban a helyzetben – vagy nem képes rá -, hogy ugyanolyan jól teljesítsen, bármilyen okból kifolyólag.”

Hamilton azonban kitart amellett, hogy továbbra is teljes mértékben elkötelezett a jelenlegi csapata mellett.

Olyan kérdést kapott Hamilton, ami után elsétált a mikrofon elől

Forrás :