fbpx

Kitalálod melyik F1-es világbajnok utálta a Forma-1-et?

Sokaknak egyértelmű lehet, hogy a Forma-1 versenyzői élnek halnak a saját sportjukért. Elég csak Fernando Alonso esetére gondolni, aki közel a 43. évéhez is több évvel hosszabbított az Aston Martinnal.

Van azonban egy kivétel, erről az F1-es szakértő, újságíró Peter Windsor mesélt egy online beszélgetésben. Elmondta, hogy egyszer Brazíliában egy partyn egy korábbi Forma-1-es világbajnokkal beszélgetett, aki elmondta neki, hogy amúgy utálja magát a Forma-1-et.

Az illető pedig nem más volt, mint Kimi Räikkönen. A finn egyébként annyira „utálta” a száguldó cirkuszt, hogy 40 éves kora felett is a mezőny tagja volt és visszavonulásakor övé volt a legtöbb F1-es futamon való részvétel rekordja, 353 részvétellel.

Windsor a YouTube-csatornáján felelevenítette David Coulthard egyik születésnapi partijának egy jelenetét. Ott Räikkönen közölte vele, hogy utálja a Forma-1-et.

„Emlékszem, hogy az egyik évben egy Brazil Nagydíj után elmentem egy éjszakai klubba – igazából DC bulija volt -, és késői buli volt” – kezdte Windsor.

„Volt egy erkély, amely a táncparkettre nézett, én pedig felmentem az erkélyre, hogy lenézzek, megnézzem, ki van ott és mi történik, és Kimi ott volt fent.”

„A könyökét az erkélyre támasztotta, és a semmibe bámult. Mellette álltam, és mindketten némán bámultuk ezt, majd hirtelen Kimi felém fordult, és azt mondta: ‘Utálom a Forma-1-et’, majd egyszerűen elsétált.”

Lance Stroll az „új” Kimi Räikkönen? Bizonyos szempontból…

Forrás :