fbpx

A Ferrari emberei egy időben utálták Vettelt

A Ferrarinál sok nagynevű versenyző megfordult az évek során. Ki több, ki kevesebb sikert elérve az olasz F1-es csapattal. A következő nagyágyújuk a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton lesz, aki 2025-ben csatlakozik hozzájuk.

A Ferrari korábbi stratégája, Ruth Buscombe a The Fast and The Curious podcastben mesélt arról az időszakról, mikor Sebastian Vettel a csapatnál versenyzett.

Elmondása szerint a Ferrari néhány munkatársa nem volt a legnagyobb rajongója Sebastian Vettelnek, mielőtt a csapathoz került. Ennek oka valószínűleg az volt, hogy ferraris korszaka előtt nem sokkal ő dominált a sportban a rivális Red Bullal.

Azonban gyorsan megváltoztatta a Ferrari munkatársainak hozzáállását, miután csatlakozott a csapathoz.

Buscombe elmondta, hogyan változott meg a hangulat a Ferrarinál, miután Vettel megérkezett Fernando Alonsót váltva a csapatnál.

„Nem tudom kifejezni, hogy Seb [Vettel] milyen jó, mind emberileg, mind versenyzőként” – mondta. „10 éve még nem tudtam volna elképzelni, hogy amikor bejelenti a visszavonulását, majd jó dolgokat tudok mondani róla, mert 2012-ben, mikor a Ferrarinál voltam, utáltuk azt az embert!”

„Szóval, mintha ő és az ujja lett volna a legrosszabb dolog, szóval nagyon izgatottak voltunk, amikor a Ferrarihoz csatlakozott.”

„Egyszerűen túl jó volt, ő volt a fő rivális (a Ferrari számára, mikor még a Red Bull versenyzője volt). Akkor még nem is sejtettem, hogy az egyik legfontosabb ember lesz az életemben és a barátom.”

Vettel ott lesz az imolai versenyen, és Senna autóját vezeti majd!

F

Forrás :