fbpx

Olyan kérdést kapott Hamilton, ami után elsétált a mikrofon elől

Nem igazán vette jó néven Lewis Hamilton az egyik kérdést a Japán Nagydíj után.

Bár a Mercedes állítja, már látja a fényt az alagút végén, mégis Suzukában nem igazán tudtak maradandót alkotni a versenyen. Eredetileg a Ferrarihoz hasonlóan mindkét versenyző kevesebb kiállással szerette volna teljesíteni a versenyt, ám a túlzott gumikopás és tempóvesztés miatt változtatnia kellett a csillagosoknak a terven.

Eredetileg a keménykeverékű abroncsokon indultak a Mercedes versenyzői, de a megszakítás után már a sárga oldalfalú gumikkal kellett vitézkedniük. Ám a taktika visszafelé sült mivel, a W15-ös tempója a vártnál előbb esett vissza a közepeseken. A hétszeres világbajnok tempója lassabb volt, mint George Russellé, így  pozíció cserét hajtott végre a Mercedes. A 39 éves pilóta ezután arra kérte csapatát, változtassanak a stratégián, így a Mercedes a két kiállásos taktikára állt át.

A két versenyző a hetedik (George Russell) és a kilencedik helyen (Lewis Hamilton) ért célba, míg az egy kiállást végrehajtó Charles Leclerc a 4. pozíciót vette birtokba.

Hamilton ugyanakkor a verseny után nem volt túl beszédes:

,,Nem tudom, hogy min változtatott volna egy másik stratégia, nem volt okunk az újraindítás után a közepeseken maradni. Ám így is két borzalmas etapot kellett végig mennünk a keménykeverékeken. Igazi kihívás volt a mai nap. Úgy vélem, hogy az elején némi sérülést összeszedhettem, mikor Charles-lal küzdöttem. Nagyon alulkormányzott volt az autó, alig bírtam kanyarodni. Ahogy mondtam, a keménykeverékű abroncsok elég rosszul működtek, utólag belegondolva, két etapot kellett volna futnunk a közepeseken, de összességében az autó elég rossz volt” – nyilatkozta a brit versenyző.

Ezután Hamilton olyan kérdést kapott, ami után egyszerűen elsétált. Arra volt kíváncsi az egyik riporter, hogy irigykedik-e a brit a Ferrarira, mivel leendő csapata már idén is erős teljesítményre képes. A 39 éves versenyző meglepődött, majd a távozása előtt annyit kérdezett:

,,Van ennél jobb kérdésed?”

Forrás :