fbpx

Lawson 16 éves honfitársa 3 Forma-1-es csapattal is kapcsolatban áll

A Mercedes, a McLaren és az Alpine is a tehetséges tinédzser Louis Sharppal dolgozik együtt, aki már a junioroknál is feltűnést keltett.

A 16 éves új-zélandi Sharp tavaly megnyerte a brit F4-es bajnokságot, amelyet például Lando Norris is megnyert korábban. Ez volt a második szezonja ezen a szinten, miután 2022-ben 14 évesen csatlakozott a rajtrácshoz. Akkor az első három versenyen nem is tudott elindulni, mert túl fiatal volt.

Ennek a sikernek köszönhetően Sharp három F1-es csapat által szerzett fontos tapasztalatokat, amelyek segítik további fejlődését. Már ellátogatott a Mercedes brackley-i bázisára is, ahol egy napot töltött az F1-es szimulátoron.

Ezen felül még ebben az évben eltölthet egy nagydíjhétvét a McLarennél. Emellett egyéves teljesítményprogramot is biztosított számára az enstone-i székhelyű Alpine csapat.

„A ROKiT Brit F4 Bajnokság megnyeréséért járó klassz díjak nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy gyorsabban haladjak a jövőbeli Forma-1-es ambícióim felé” – mondta Sharp. „Már eltöltöttem egy hihetetlen napot a Mercedes AMG F1 szimulátorában, és nagyon izgatott vagyok, hogy a nyár folyamán egy nagydíjhétvégét tölthetek a McLarennel.”

„Az Alpine-nal folytatott egyéves edzésprogram azonban valószínűleg még értékesebb a karrierem fejlődése szempontjából, ezért fantasztikus élmény volt egy értékelő napot eltölteni a csapattal Enstone-ban.”

„Biztos vagyok benne, hogy az év hátralévő részére összeállított teljesítményterv nemcsak ebben a szezonban, hanem jóval azon túl is segíteni fog nekem. Hatalmas köszönet minden résztvevőnek.”

Sharpot a Rodin Motorsport támogatja, és idén ő képviseli a csapatot a GB3-as bajnokságban. Az év első három futamát követően 15 ponttal vezet a tabellán a McLaren pártfogoltja, Ugo Ugochukwu előtt.

Az Egyesült Királyság legjobb együléses kategóriájában azonban még 21 futamot hátra van.

Häkkinen lánya menetel előre a motorsportban! Cél az F1?

Forrás :