fbpx

Häkkinen lánya menetel előre a motorsportban! Cél az F1?

Ella Häkkinen – a kétszeres Forma-1-es világbajnok, Mika Häkkinen cseh színekben versenyző lánya – megszerezte első nagy nemzetközi gokartgyőzelmét a pár napja Cremonában megrendezett Champions of the Future Academy-n. A junior kategóriát az ausztrál James Anagnostiadis verseny utáni büntetése után nyerte meg.

Anagnostiadis meggyőző győzelmet aratott, azonban a futam elején történt keveredés miatt elhagyott egy darabot a gokartjáról ami öt másodperces büntetést vont maga után, így ő a harmadik helyre esett vissza, a Häkkinen-lány pedig az első helyért járó díjat emelhette a magasba.

Mint minden fiatal gokartosnak, feltehetően a végső célja Ellának is a Forma-1. Kétszeres világbajnok lányaként pláne. Hogy aztán meddig tud majd a 12 éves lány előre lépni, az idővel majd kiderül.

Mika Häkkinennek első házasságából, Erjától két gyermeke született: Hugo 23 éves, Aina pedig májusban lesz 19. Egy ideig Hugo is próbálkozott a gokartozással, de végül a másik oldalát fogta meg a sportnak: sportmenedzsmentet tanult és most versenyzők menedzselésével foglalkozik. Aina a művészetek iránt érdeklődik, de többször is elkísérte édesapját F1-es hétvégékre az utóbbi időszakban.

Jelenlegi házasságából, a cseh Marketától 3 gyermeke született Häkkinennek: Ella (12), és egy ikerpár, Lynn és Daniel most 9 évesek.

Egy kedves interjúból, amit versenyzőtársa, Nicola Stanley készített Ellával, kiderül többek között kiderül, hogy ha választania kellene, hogy elénekelje Carlos Sainz módjára a Smooth Operatort, vagy mosolyognia kellene Daniel Ricciardo módjára, akkor előbbit választja. És meg is teszi! 😀

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicola Stanley (@nicolastanleylopez) által megosztott bejegyzés

Izgalmas lesz idén Hamilton-Russell dinamika – Mika szerint