fbpx

A Mercedes képes lenne több fizetést adnia Verstappennek mint Hamiltonnak, csak igazoljon át

A Mercedes állítólag jóváhagyta Max Verstappen szerződését, amely hatalmas fizetést tartalmaz, hogy átcsábítsa őt a németekhez.

A Verstappenre vonatkozó állítólagos ajánlat Lewis Hamilton fizetési csomagját is felülmúlná. A holland versenyző három egymást követő versenyzői világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal. Ám miután felröppentek olyan pletykák, hogy esetleg új istállóhoz szeretne költözni, az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Mercedes hatalmas ajánlatot készít elő, hogy megszerezze az aláírását.

A Mercedes egyike azon csapatok egész sorának, amelyek legalább egy pilóta szerződtetésére törekszenek a 2025-ös szezon előtt. Több javaslat is érkezett arra, hogy ki lehetne George Russell párja a csapatnál. Carlos Sainz, Andrea Kimi Antonelli, de még Sebastian Vettel neve is felmerült, mint lehetséges jelöltek.

Az azonban nem kétséges, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke egyből lecsapna a lehetőségre, hogy szerződtesse Verstappent. Elszalasztotta a lehetőséget, hogy a holland kezébe kormányt adjon a 2016-os Red Bull-debütálása előtt. A csapatfőnök nemrég úgy nyilatkozott, hogy szívesen látná őt a Mercedesnél. Ahogy arról az ESPN is beszámolt, a 2024-es Japán Nagydíj után Wolff ennyit mondott erről:

„Fogalmazzunk úgy, szerintem ez egy olyan döntés, amit Maxnak meg kell hoznia, de nincs olyan csapat a rajtrácson, amelyik ne állna akár a feje tetejére is azért, hogy ő üljön az autóban. Szeretném, ha velünk lenne, de először is rendbe kell tennünk az autónkat. Tartozunk annyival George-nak és Lewisnak, hogy javítsuk az autón, és jó felszerelést adjunk nekik, mielőtt a jövő évi párosunkról álmodoznánk.”

A hollandnak jelenleg a leghosszabb szerződése van az F1-ben, amely 2028-ig szól. Ismert azonban, hogy egy kilépési záradék is szerepelhet benne, amely akkor léphet életbe, amennyiben Helmut Marko igazgató távozik a csapattól.

Annak ellenére, hogy mennyire szeretné Verstappent a csapatnál tudni, Wolff is elismerte, hogy a Mercedes nem biztos, hogy a 2026-os szabályváltozások előtt versenyképes autót tudna adni a hollandnak. Azt még nem tudni, hogy ha Marko elhagyná a Red Bullt, Verstappen hajlandó lenne-e lecserélni jelenlegi dominanciáját egy kevésbé versenyképes autóra.

A Mercedesnél töltött 12 év után februárban derült ki, hogy Lewis Hamilton 2025-ben elhagyja a német alakulatot, és a Ferrarihoz tart. A 39 éves brit hat versenyzői és hét konstruktőri világbajnoki címet nyert nekik. Az Ezüstnyilaknál eltöltött ideje elképesztően sikeres időszak volt a csapatnak.

Azonban a 2021-es döntő drámáját követő pár gyenge szezon után Hamilton jobb esélyt keresett arra, hogy rekordot jelentő nyolcadik bajnoki címét megszerezze. Többéves szerződést kötött a Scuderiával. Ennek következtében a brit pilóta a vártnál korábban beindította az idei pilótakeringőt.

Miután Hamilton Ferrarihoz való átigazolását bejelentették, Sainz most elérhetővé vált, és a 2025-ös szezonra keres helyet. Ironikus módon a spanyol pilóta fantasztikusan kezdte a 2024-es idényt. Annak ellenére, hogy vakbélgyulladás miatt kihagyta a 2024-es Szaúd-arábiai Nagydíjat, a 29 éves versenyző a negyedik helyen áll a versenyzők bajnoki tabelláján, mindössze négy ponttal lemaradva csapattársa, Charles Leclerc mögött.

Sainz a sportág számos top csapatának érdeklődését felkeltette. A Mercedest, a Red Bullt és az Aston Martint is lehetséges célállomásként emlegetik a spanyolnak 2025-re.

A Mercedesnek csak azért kéne Verstappen, hogy a Red Bullt bosszantsák?

Forrás :