fbpx

A Mercedesnek csak azért kéne Verstappen, hogy a Red Bullt bosszantsák?

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff korábban már elmondta, hogy a szezon végén tőlük a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyén szívesen látná a most a Red Bull színeiben domináló Max Verstappent.

A korábbi versenyző, manapság leginkább kritikus, Jacques Villeneuve azonban nincs meggyőződve arról, hogy jó döntés lenne Wolff és a Mercedes részéről ez az igazolás. Szerinte Wolff ezen megjegyzése inkább csak arról szól, hogy bosszantsa a Red Bullt.

Verstappennek 2028-ig van szerződése a Red Bullnál, de maradása kétségessé vált, miután a csapatfőnök Christian Horner botrányba keveredett egy női alkalmazottal szembeni helytelen viselkedés miatt. Egy belső vizsgálat őt felmentette, illetve felfüggesztették a panaszost, de az ügy még nincs lezárva. Ráadásul Jos Verstappen, a háromszoros világbajnok édesapja is távozásra szólította fel Hornert.

Így aztán nem meglepő, ha a Mercedes kacérkodik azzal a gondolattal, hogy a szezon végén lecsapja Verstappent az energiaitalosook kezéről.

Villeneuve azonban kételkedik abban, hogy Wolff szavai megalapozottak és őszinték voltak, Verstappen esetleges leigazolása kapcsán.

„Nem tudom elképzelni, hogy Toto Wolff akarja Maxot” – mondta a kanadai. „Az egyetlen oka, hogy felmerüljön benne az ötlet, az csak az lenne, hogy bosszantsa a Red Bullt.”

„Nem tudom elképzelni őt a Mercedesnél, mert elvesztették a bajnokságot a Red Bull-lal és Maxszel szemben. Biztosan nem azért történne, mert tényleg akarja Maxot.”

Villeneuve azonban egyetértett azzal, hogy a Red Bullnál nagy lehet most a káosz, annak ellenére is, hogy jelenleg is vezetik a bajnokságot.

Verstappen az első két versenyt megnyerte, Sergio Pérez másodikként futott be azokon a nagydíjakon. Legutóbb Ausztráliában azonban Verstappen műszaki hiba miatt hamar kiesett, Péerez pedig csak az 5. helyet tudta megszerezni.

„Rengeteg a személyes bosszú mostanában, a Red Bullon belül és kívül is. Az egész dolog egy zűrzavar” – mondta Villeneuve.

„Vajon Horner nélkül is ilyen jó lenne a csapat? Ez egy nehéz kérdés. Nyerne a csapat Verstappen nélkül? Valószínűleg.”

„Max azért nyer, mert elképesztő autója van, a Red Bull pedig azért nyer, mert elképesztő versenyzőjük van. De nem ő az egyetlen csodálatos versenyző, aki létezik. Tegyük Alonsót abba az autóba, és ő is nyerne.”

„Biztos vagyok benne, hogy Max hisz abban, hogy a Mercedesnél és a Ferrarinál is tudna nyerni, és hogy ő is különbséget tudna tenni. Neki is így kell hinnie. És lehet, hogy képes lenne ekkora különbséget jelenteni.”

„De ezt addig nem fogjuk tudni, amíg meg nem teszi azt a lépést. Most éppen Pérezt veri, és ettől elképesztőnek tűnik. De nem tudjuk, hogy Pérez mennyire jó valójában. Csak azt tudjuk, hogy nem olyan jó, mint Verstappen.”

Red Bull vagy Mercedes? Hatalmas utalást tett Verstappen

Forrás :