fbpx

Ekkor derül ki, hogy ki lesz Bagnaia csapattársa 2025-ben – Lorenzónak van egy elmélete

Jorge Lorenzo úgy gondolja, hogy a Ducati mindenképpen elveszíti egyik legjobb MotoGP-pilótáját, azonban ez a döntéstől függően akár kettőre is változhat.

A Ducati megerősítette, hogy a mugellói futam előtt be kívánják jelenteni Francesco Bagnaia 2025-ös csapattársát. Enea Bastianini (Bagnaia jelenlegi csapattársa), Jorge Martín és Marc Márquez közül választanak majd.

Martínt és Bastianinit is kapcsolatba hozták már az Apriliára való váltással, míg a legfrissebb pletykák szerint a KTM már megkörnyékezte a spanyolt. A legvalószínűbb teória Márquez szerződtetése a gyári csapathoz. De ha így tesznek, Jorge Lorenzo szerint az olasz márka elveszíti Martínt és Bastianinit is.

Szóval mit tenne Lorenzo?

„A Ducati mind a négyüket szeretné megtartani. Az ideális számukra az lenne, ha mindannyian pirosat viselnének, de ez a szabályok miatt lehetetlen, így választaniuk kell. Szerintem versenyzőt meg tudnak tartani, míg egy távozik. Aki szerintem Jorge lesz.”

„Az egyetlen, akit meg tudnának tartani anélkül, hogy pirosat kellene viselnie, az Marc Marquez, de gyári motorral. A leglogikusabb módja annak, hogy legalább hármat megtartsanak a négyből, az lenne, ha Jorge Martínt a gyári gépre, Márquezt pedig egy pontosan ugyanolyan motoron ültetnék, mint Bagnaia. Ez az én elméletem.”

Martín elismeri, 8 világbajnoki címmel nem versenyezhet, Márqueznek jobb a marketingje

Forrás :