fbpx

Crutchlow szerint a japán gyártóknak minden esélyük megvan, hogy újra a MotoGP élvonalába kerüljenek

Cal Crutchlow úgy véli, hogy a Yamaha képes újra erőre kapni, és visszatérni a MotoGP csúcsára.

A japán gyártó az elmúlt 18 hónapban a domináns Ducatik (sőt, az Aprilia és a KTM) mögött maradt le. Fabio Quartararo 2021-es bajnoki címét már nagyon réginek érezheti, de a Yamaha tesztpilótája ragaszkodik ahhoz, hogy a dicsőség visszatérhet.

„Tudjuk, hogy a Yamaha és a Honda képes a világ legjobb motorjait megépíteni, mert sok-sok éven át pontosan ezt tették” ─ mondta Crutchlow.

„[Ne felejtsük el], a Ducati 15 évig nem nyert [bajnoki címet, 2007-2022 között], az Aprilia sokáig sehol sem volt, a KTM pedig csak most kezdett igazán, igazán erős lenni. Ez meg fog fordulni. Öt év múlva talán a japánok újra az élen lesznek, a többiek pedig megint sehol. Ez a versenyzés. Gratulálni kell nekik [az európaiaknak] azért, amit tettek, hogy most az élen vannak, de szerintem a Yamaha és a Honda jó gyártók, tudják, hogyan kell jó motorokat építeni, és jó mérnökeik vannak. A probléma az, hogy most változtatniuk kell a munkamódszerükön, mert a játék megváltozott. Ez a valóság. Amit az európaiak [most] csinálnak, az működik. Tehát nekünk is ebbe az irányba kell mennünk. Nyitottabbnak kell lennünk, de a Yamaha tudja ezt. Biztos vagyok benne, hogy a Honda is. Úgy gondolom, ha így tesznek, gyorsabban és jobban, nyitottabban cselekednek, és talán nem lesznek annyira ‘biztonságosak’, akkor szerintem nagy lépést fognak tenni előre. Szerintem sikerülni fog.”

„A Yamaha motivált, figyelnek, és nyitottak arra, hogy erősen térjenek vissza, és ne csak azt csinálják, amit mindig is csináltak [korábban], mert az most nem működik. Meg kell érteniük az [új] munkamódszert.”

Quartararo új csapattársat kap Álex Rins személyében 2024-re, amikor a Yamaha ismét csak két motorral áll majd rajthoz, a legkevesebbel a MotoGP-gyártók közül.

Quartararo szerint az európai mentalitás végre meghozhatja a sikert számukra

Forrás :