fbpx

20 éve nem volt ekkora bajban a Yamaha, teljes az elkeseredés

Massimo Meregalli szerint a 2023-as MotoGP-szezon volt a „legrosszabb”, amióta a paddockban van.

A Yamaha 2003 óta először volt nyeretlen a MotoGP-szezonban, amikor sem Carlos Checa, sem Marco Melandri nem tudta meghozni a gyári csapat sikerét. Fabio Quartararo és Franco Morbidelli nem tudott nyerni tavaly.

A GPOne-nak nyilatkozva Meregalli azt mondta: „Kétség nélkül ez volt a legrosszabb szezon, amióta a MotoGP-ben vagyok. Hosszú volt, sprintversenyekkel és gyenge eredményekkel teli.

„Sajnos már az elején rájöttünk, hogy nehéz lesz a helyzet, és egy bizonyos ponton az egyetlen dolog, amit a csapaton belül próbáltunk megtenni, az az volt, hogy ne panaszkodjunk, hanem a lehető legjobban optimalizáljuk azt, amink van.”
A Yamaha közelmúltbeli küzdelmeinek oka egyértelmű volt Meregalli számára, aki elismerte, hogy a korábbi évek szezon eleji formája annak volt köszönhető, hogy más gyártóknak időre volt szüksége ahhoz, hogy megértsék motorjaikat, nem pedig azért, mert a Yamaha jelentős előrelépéseket tett.”

„Hirtelen ebben a helyzetben találtuk magunkat, a problémák mindig ugyanazok voltak. 2021-ben azért nyertünk, mert erősen kezdtünk, és ellenfeleinknek még ismerkedniük kellett az új motorjukkal. Szenvedtünk a bajnokság második felében. Ugyanez történt tavaly is. Kihasználtuk, hogy nagyon jól ismertük a motorunkat, de amikor a riválisaink megtalálták a számításaikat, mi elvesztünk.”

Az F1 és a MotoGP sem tűri tovább az online gyűlöletkeltést, jelentette be az FIA és a FIM

Forrás :