fbpx

Indul a 2024-es digitális kamion Európa-bajnokság és készül a második Révész versenykamion!

A Révész csapat újabb kamion építésébe fogott most már hivatalosan is, valamint vasárnap kezdődik a Shell digitális kamion Európa-bajnokság.

2023 év végén jelentette be hivatalosan is a magyar Révész Racing, hogy Kiss Norbi ismert „Balu” néven becézett piros MAN-je „kistestvért” kap. A csapat tehát valóban belekezdett egy második versenykamion építésébe. A tervek szerint áprilisra készülnek el vele, a történet pedig innen lesz csak igazán izgalmas. Az alakulat akkor tesztelni fog, a kérdés az még, hogy hol. A Hungaroring mit az közismert épp megújul, és a Forma-1-en kívül nemigen fogadnak majd más versenyszériát. Ennek némileg ellentmond, hogy a GT Open versenynaptárában továbbra is szerepelnek 2024-ben.

Alternatívaként szóra jöhet a Balaton Park is, ahol tavaly Norbiék még ha titokban is, de teszteltek már. Bakó Csabának lenne tehát mihez mérnie a köridőket, ráadásul Balatonfőkajáron igazán otthon érezheti magát, hiszen ott született. Amennyiben semelyik magyar helyszín nem biztosított még tesztre sem valamiért, akkor először történhet meg az, hogy a mezőny jó részével együtt tesztelhet áprilisban Autodrom Mostban a magyar mannschaft. Ide általában Jochen Hahn és IVECO-s, SCANIA-s partnerei szoktak menni kipróbálni az új konstrukcióikat. „Balu 2.0” jelenleg így áll:

A kérdés az, hogy miképp dönt ezután a csapat. Ami biztos, hogy a szombathelyi pilótájuk mindkét építésüket tesztelni fogja, és amelyiket jobbnak, üzembiztosabbnak érzi, azzal teljesíti majd a szezont. Az így megmaradt másik kamionnal történik majd valami. Felbővülhet akár a magyar csapat, és az alakulat színeiben indulhat vele másik versenyző. Akár bérbe, vagy el is adhatják a magyar legények alkotását, ekkor pedig jó kérdés, hogy kihez kerül, és ki készíti fel majd azt a versenykamiont.

Ami viszont már biztos, hogy holnap indul a Shell Digitális kamion Európa-bajnoksága, amelyen újra komoly magyar kontingens indul. Tavaly hatalmas harc volt a spanyolokkal, illetve leginkább Lukas Hahnnal. Végül Kiss Norbert lett egyéniben a bajnok, és a Révész digitális alakulat pedig a csapatbajnok, kiegészülve Ballai Gergővel és Gilyen Krisztiánnal. Előbbi tavaly gyorsan megnyerte még a német FADX Truck Racing Championship bajnokságát is, utóbbi is egyre felkészültebb. A bajnokság vasárnap veszi kezdetét a Hungaroringen, ha már élőben idén is nélkülöznünk kell a magyar kamionversenyt. Természetesen idén is a motorsportol.hu főszerkesztője Vámosi Péter, és a menjetekorbe.hu főszerkesztője és podcast műsorvezetője, Módos János közvetítik majd az eseményeket a Révész Racing, és Norbi közösségi oldalán. Holnap, 20:20-tól!

Hivatalos: Itt a 2024-es FIA kamion Eb versenynaptár – Magyarország kimaradt!