fbpx

Ezek lesznek a Hungaroring, a Balaton Park és a Pannónia Ring 2024-es versenyei!

Mint az ismert, a Hungaroring jelentősen átalakul, így szinte csak a Forma-1 lesz ott 2024-ben, míg az idén átadott Balaton Park Circuit jövőre már komoly nemzetközi szériákat is fogad.

Csak nálunk találjátok meg tehát a magyar menetrendet, kronológiai sorrendben, és immáron legalább két FIA által is minősített versenypályánkon zajlanak majd az események. Ugyanakkor a Vasvármegyei Pannónia Ringet se feledjük. Ugyan hivatalosan is rákérdeztünk az illetékes pályáknál, van ahonnan még válasz sem érkezett, de hisszük, hogy alapos kutatómunkával raktuk össze a hazai „pályás” versenynaptárt! Kamionverseny továbbra sem lesz Magyarországon, azt hiába várják a rajongók. És az oldalkocsis motoros világbajnokság nézői is egyelőre várakozzanak feszülten, mert úgy tűnik, hogy a széria promótert vált, és még nincs versenynaptár jelenleg 2024-re.

Ami viszont fix, azok érkeznek is alább!

2024. április 27-28. – TCR European Endurance + TCR Eastern Europe + Formula 4 CEZ, Balaton Park

Hazánkban mutatkozik be a túraautózás új hosszútávú szakága, ha már jövőre Michelisz Norbertet nélkülöznünk kell egy magyarországi fordulóról. Érkezik még szokás szerint a CEZ, tehát a közép-Európai színes kavalkád, így azt gondolom, remek szezonnyitó vár ránk.

2024, május 30-június 2. – Ferrari Challenge, Balaton Park

A Scuderia rajongók is az új pályánk felé kell vegyék az irányt, ha már egyszer ez a közkedvelt márkakupa sorozat visszatér Magyarországra. Ugyan pont nem lesz F1-es versenyhétvége, de bevallom, nagyon meglepődnék azon, hogy ilyen sűrű versenynaptár mellett Sainz vagy Leclerc esetlegesen a tiszteletét tenné Balatonfőkajáron, bár Carlos ismeri már a helyet, hiszen még Red Bull pilótaként pancsolt egyszer Siófokon pár éve.

2024. június 14-16. – Alpok-Adria Kupa, Pannónia Ring

Minden évben az egyik nagy nemzetközi esemény Ostffyasszonyfán, amikor ez a széria ideér. A motorosok egyik kedvenc helyszíne ez, és nézőként igazán testközelből is meg lehet nézni a versenyeket.

2024. június 14-16. – MotoGP Magyar Nagydíj, Balaton Park
Hangsúlyozzuk, hogy csak tartalék helyszínként szerepel a 2024-es MotoGP versenynaptárban a Balaton melletti magyar pálya! Így csak akkor téved erre a széria, ha Almatiban valami oknál fogva nem lehet megrendezni a Kazah Nagydíjat.

2024. június  22-23. – International GT Open + Formula Regional European Championship, Hungaroring

Aki azt hitte, hogy a Hungaroringen jövőre csak Forma-1 lesz, az nagyon téved. A GT Open ötletgazdája kifejezetten az olyan versenypályákat részesíti előnyben, ahol volt vagy van épp F1. Így nem maradhatott ki a 2024-es versenynaptárból sem a magyar motorsportos szentély. A kérdés csupán az, hogy valóban áll-e majd akkor fogadóképesen a létesítmény.

2024. július 12-14. – Histo Cup – Pannónia Ring

Az osztrák szervezésű sorozatban inkább régebbi versenyautók indulnak, és bizony egyre nagyobb a közönsége ennek a sorozatnak is. Ráadásul idén úgy alakult a versenynaptárjuk, hogy augusztus végén mennek majd a Balaton mellé is, így dupla élvezet!

2024. július 19-21. – Formula 1 Magyar Nagydíj, Hungaroring

Ez az a fix dátum, amikor Mogyoródon mindennek újra fogadóképesnek kell lennie. Még csak részben újul meg a versenyhelyszín, sőt, a látványosabb része a dolognak még későbbre várható. Ami biztos, hogy érkezik a királykatefóriával a szokásos körítés is, tehát a Formula 2, Formula 3 és a Porsche Szuperkupa is.

2024. augusztus 23-25. – Superbike-világbajnokság, Balaton Park

Az év leginkább várt eseménye Kajáron! Ez lesz gyakorlatilag a legmagasabban jegyzett széria az évben, amely ellátogat a Balaton mellé, mondhatnánk azt is, hogy a MotoGP kistestvére. Mindenképp érdemes lesz rá kilátogatni!

2024. augusztus 30-szeptember 1. – Histo Cup, Balaton Park

Ahogy a magyar motorsportos szezon ezen a pályán kezdődött, mondhatjuk, hogy itt is zárul, a jelenlegi információk szerint.

Sajnos, a programváltozás joga egyre sűrűbben fennáll, hiszen 2023-ban elmaradt már a szezon alatt Kiss Norbiék magyar versenyhétvégéje, illetve alig pár nappal mondták le az esemény előtt annak szervezői a sokak által kedvelt Szilveszter Ralit is. Ezért csak óvatosan a szállásfoglalásokkal, kőbe vésve semmi sincs.

Ismerd meg a Balaton Park Circuit vonalvezetését!