fbpx

Az F1 Academy bajnoka, Marta Garcia Formula E teszten vesz részt!

Az F1 Academy első bajnoka, Marta Garcia a jövő hónapban megrendezésre kerülő berlini újoncteszten debütál a Formula E-ben.

Garcia a túraautó ász Mikel Azcona mellett fog versenyezni az ERT csapatnál. A 23 éves versenyzőnő a hétvégi monacói E-Prix-en is jelen lesz, hogy figyelemmel kísérje a tisztán elektromos hajtású versenyt.

Garcia a berlini teszt előtt a csapat silverstone-i bázisán szimulátoros foglalkozásokon is részt vesz majd.

„A bajnokság elképesztően növekszik, így örülök, hogy kipróbálhatom az autót, tesztelhetem, dolgozhatok a csapattal, és emellett megpróbálok sokkal több dolgot megismerni a bajnokságról, arról” – idézte Garciát a The Race. „Hogy hogyan működik minden, és hogy megszerezzem a tudást, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőle.”

„Ott leszek a versenyzők eligazításain minden edzés után, és próbálom majd megérteni, a mérnökökök társaságában, hogy hogyan működik az autó, csak hogy felkészüljek a berlini tesztelésre.” – tette hozzá.

„A teszt egy igazán jó lehetőség számomra, hogy vezessem az autót, hogy megértsem, hogy lássam, milyen.”

Garcia, aki korábban a Renault akadémiájának tagja volt, megnyerte az F1 új, csak nőkből álló sorozatának első szezonját 2023-ban. Ennek eredményeként feljutott a Formula Regional European Championship by Alpine bajnokságba 2024-re, ahol az Iron Dames csapatnál fog versenyezni a Mercedes pártfogoltja és a 2024-es F1 Academy szezon első futamának győztese, Doriane Pin mellett.

A spanyol nem zárta ki a lehetőségét annak sem, hogy a jövőben a Formula E-ben versenyezzen majd.

„Ha lehetőségem nyílik arra, hogy a Formula E-ben versenyezzek, úgy gondolom, miért is ne?”

„Jó lenne számomra, ha a következő években a Formula E-ben versenyezhetnék, mert ez egy versenyképes bajnokság, és szerintem jó lenne.”

„Először megnézzük, milyen az autó, megismerünk mindent, aztán ha kell, akkor megtörténik.”

A tempelhofi tesztre már megerősítettek a Formula 2-es versenyző Jak Crawfordot (Andretti) és Dennis Haugert (Porsche) is.

A Formula E új, Gen3 Evo-ja elképesztően gyorsul – Couldhard fogja meghajtani!

Forrás :