fbpx

A Formula E új, Gen3 Evo-ja elképesztően gyorsul – Couldhard fogja meghajtani!

A Formula E hamarosan tovább gyorsul, ugyanis az elektromos versenysorozat bemutatta új Gen3 Evo versenygépét, mely 2025-től kerül bevetésre.

A Gen3 Evo-t csütörtök este mutatták be Monacóban, a hétvégi E-Prix előtt, ahol szombaton mutatkozik be először a nyilvánosság előtt. Az autót a korábbi F1-es pilóta, David Coulthard próbálja majd ki pályán.

A két évvel ezelőtt bemutatott Gen3-as autó sikerére építve az Evo 2%-os általános teljesítményjavulást jelent. Ez körönként várhatóan két tizedmásodpercet eredményez egy olyan pályán, mint a monacói. Ezen kívül az új autó 1,82 mp alatt gyorsul nulláról 100 km/h-ra, maximális végsebessége pedig 200 km/óra.

A Gen3 Evo egyben a Formula E történetének első négykerék-meghajtású autója. Ez a lehetőség azonban csak bizonyos időtartamokra lesz elérhető, mint például a kvalifikáció, a versenyek rajtjai és az Attack Mode aktiválása.

A Hankook új, 5-10%-kal nagyobb tapadást biztosító gumiabroncsokat szállít majd a bajnokságnak.

A Formula E csapatok az új módosításcsomaggal fejleszteni tudják majd autóikat. Ez megkönnyíti a költségmegtakarítást és minimalizálja a fel nem használt alkatrészek felhalmozódását.

„A Gen3 Evo egy úttörő fejezetet jelent a Formula E fejlődésében, és megtestesíti az innováció és a fenntartható módon elért nagy teljesítmény iránti elkötelezettségünket” – nyilatkozta Jeff Dodds, a Formula E vezérigazgatója.

„A példátlan gyorsulással és fejlett aerodinamikai kialakítással rendelkező autó, amelyet Monacóban volt szerencsém leleplezni, fokozza a versenyzés izgalmát, és valóban kiemelkedő képességekkel és teljesítménnyel ejti rabul versenyzőinket és rajongóinkat világszerte.”

A Formula E-ben tér vissza egy legendás gyártó az autósportba

Forrás :