fbpx

HIVATALOS: Hülkenberg távozik a Haas csapattól, leigazolta az Audi!

Egy ideje már pletykálják, hogy Nico Hülkenberg lehet majd a 2026-ban az F1-be érkező Audi egyik versenyzője.

Mostanra megerősítést nyert, hogy a 2024-es szezon végeztével a német versenyző távozik a Haas csapattól és a Saubernél (később Audi) folytatja!

„Szeretném megköszönni Nicónak a csapathoz való hozzájárulását az alatt az idő alatt, amíg itt volt velünk – nagyszerű csapatjátékos volt, és olyan ember, akivel nagyon élveztük a közös munkát” – mondta a haas csapatfőnöke, Ayao Komatsu.

„Tapasztalatai és visszajelzései felbecsülhetetlen értékűnek bizonyultak számunkra az általános teljesítményünk javításában – ez egyértelműen megmutatkozott mind a VF-24-es versenyautó idei szezonbeli kvalifikációs és versenyteljesítményeiben.

„Még rengeteg verseny van hátra idén, így alig várjuk, hogy a 2024-es szezon hátralévő részében továbbra is profitálhassunk a közreműködéséből.”

Hülkenberg érkezése a Sauberhez – melynek neve hivatalosan Stake F1 Team KICK Sauber jelenleg – azt jelenti, hogy az idei szezon végén a jelenlegi versenyzők Valtteri Bottas és Guanyi Zhou közül legalább az egyiküknek biztosan távozniuk kell majd.

„Visszatérek ahhoz a csapathoz, amellyel 2013-ban együtt dolgoztam, és szép emlékeim vannak a svájci erős csapatszellemről” – mondta Hülkenberg. „A kilátás, hogy az Audinál versenyezhetek, valami egészen különleges dolog.”

„Amikor egy német gyártó ilyen elszántsággal lép be a Forma-1-be, az egyedülálló lehetőség. Egy ilyen autómárka gyári csapatát képviselni egy Németországban gyártott erőforrással nagy megtiszteltetés számomra.”

Sajtó: Nico Hülkenberg megállapodott az Audival

Forrás :