fbpx

Piastri nem fogadja el Stroll dumáját a baleset kapcsán

Oscar Piastri lefitymálta Lance Stroll állítását, miszerint a Kínai Nagydíjon történt dominó-effektusos balesetét az okozta, hogy a mezőny váratlanul lelassított, szinte megállt.

A biztonsági autós fázis alatt, az újraindítása előtt honfitársa, Daniel Ricciardo RB-je összeért Piastrival, miután előbbibe Stroll hátulról belement, miután az egész sor lelassult. Az incidens Ricciardo versenyének végét jelentette, míg Piastri McLarenje „jelentős” károkat szenvedett.

Az ütközés erejétől eltörött Stroll első szárnya, de folytatni tudta a versenyt, és a 15. helyen fejezte be az 56 körös versenyt. Ricciardo érthető módon dühös lett, míg Stroll nem érezte magát hibásnak, mondván az ausztrál állt meg előtte. Piastri azonban nem fogadta el az Aston Martin versenyzőjének érvelését.

„Senki más nem ütközött egymásnak” – mondta Piastri.

„Azt hiszem, egy ilyen kanyarban mindig számítani kell erre.”

Piastri a nyolcadik helyen haladt át a célvonalon, annak ellenére, hogy autója hátsó részének sérülésével küzdött.

„Nem tudom, mennyit számított időben, de a verseny után megnézve az autó hátulját, az eléggé tönkrement” – mondta az ausztrál.

„Azt hiszem, a verseny első részében még rendben volt – hiányzott egy kis tempó, de nem volt túl rossz a helyzet. De aztán az újraindítás után már csak szó szerint kárenyhítésről volt szó.”

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella megerősítette, hogy a sérülés mennyire hátráltatta Piastri teljesítményét a Kínai Nagydíjon.

„Oscarnak sérülés van a diffúzorán. Jelentős mennyiségű hátsó leszorítóerőt veszített – ezt egyenértékűnek mondanám négy tizedmásodperccel, valami ilyesmi” – mondta.

„Amikor hallottuk a számokat, nem voltam túl optimista, hogy olyan pozíciókat tudunk tartani, mint amilyenre Oscar képes volt.”

„Szóval, bár az ő eredménye nyilvánvalóan kevésbé feltűnő, mint Landóé, szerintem jó munkát végzett, amikor megpróbálta megérteni, hogyan kell vezetni az autót, amikor ennyi hátsó leszorítóerőt veszített.”

Ricciardo bepöccent – Csak ritkán ilyen dühös az ausztrál versenyző