fbpx

Rossi lényegében beleunt a MotoGP-be, más ambíciók vezérelték

Valentino Rossi motoros karrierje már történelem. A MotoGP-legenda most inkább az autókra koncentrál. Sokan kíváncsiak arra, hogy mi a különbség a MotoGP és az autók között, amelyeket az olasz most vezet. Nos, Rossi minderre kitért a WEC YouTube-csatornájának adott interjújának legújabb részében.

Valentino Rossi 2021-ben vonult vissza a MotoGP-től. Azóta a négykerekűek társaságában éli ki versenyszellemét. „Mindig is akartam autóval versenyezni, és megpróbáltam megérteni, hogy mi hogy működik. A ralit is szeretem, de az évek során megértettem, hogy a megfelelő hely a GT3, mert ezek jó autók, gyorsak. Hasonlóak a MotoGP-hez, élvezed vezetni őket.”

A MotoGP-ről azt mondta, hogy a világbajnokságban sokkal inkább egyénfüggő a teljesítmény, mint az autóknál, ahol sokkal több csapatmunkát kell végezni, különösen a csapattársakkal együtt. Az autóversenyzés mindig sok megbeszéléssel jár.”

„A MotoGP nagyon egyszerű. Megérkezel a rajtrácsra, 40 perc, az első három kanyar a döntő, aztán teljes sebességgel mész a végéig. Itt van stratégia, gumitakarékosság, a mezőny tagjainak kezelése, felkészülni a tervváltoztatásra… Ez egy nagy kihívás. Úgy gondolom, hogy a tehetségem a motoron pontosan ugyanolyan, mint az autóban.”

„Olyan versenyzőnek lenni, aki bármit vezethet, ez az én ambícióm. Sokáig dolgoztam, hogy itt legyek, mert tudtam, hogy autóversenyezéssel akarok foglalkozni. Az a bajom, hogy öreg vagyok, 10 évvel fiatalabb kéne, hogy legyek, de évről évre tudtam fejlődni, és eljutottam a GT3-as szintre. A motorokkal ideje volt befejezni, unalmas volt, 14 éves korom óta így éltem az egész életemet.”

20 éve ezen a napon lépett Schumacher nyomdokaiba Valentino Rossi

Forrás :