fbpx

Ricciardo bepöccent – Csak ritkán ilyen dühös az ausztrál versenyző

Daniel Ricciardo azt állítja, Lance Stroll nem nézett oda, ahová ment, így történhetett, hogy a vasárnapi Kínai Nagydíjon belevágódott az ausztrál autójába. Ricciardo RB-je megsérült, így feladni kényszerült a versenyt. 

Strollt a versenybírák 10 másodperces büntetéssel sújtották az ütközésért, de szerinte teljesen jogtalanul kapta a büntetést.

Ricciardo pedig nyilvánvalóan dühös volt, hiszen végre feküdt neki az autó, és jó eredményben bízott.

„Ez annyira frusztráló” – mondta Ricciardo. „Nyilvánvalóan előfordulnak versenybalesetek, de a biztonsági autó mögött ilyesminek soha nem szabadna megtörténnie.”

„Ami miatt felforrt a vérem, az az, hogy megnéztem a fedélzeti felvételét, hogy az ő szemszögéből lássam, hogy megpróbáljak valamiféle megértést tanúsítani.”

„És amint elkezdtünk fékezni, láthatod, ahogy a sisakja jobbra fordul. A 14-es kanyar csúcspontját nézi, engem nem is figyel.”

Ricciardót arról is kérdezték, mit szól Stroll csapatrádión keresztül elhangzott megjegyzéseiről, amelyben úgy tűnt, hogy idiótának nevezte az ausztrált.

„Lassan kezdtem megnyugodni, aztán elhangzott, hogy mit gondol Lance az esetről” – mondta.

„És úgy tűnik, hogy [Stroll szerint] egy idióta vagyok. És az én hibám volt.”

„Szóval, ettől felment bennem a pumpa. Mert ez tiszta, mint a nap – és ráadásul egy biztonsági autó mögött.”

„Az egyetlen dolog, amit tehetünk, hogy figyeljük az elöl haladó autót, nem tudjuk megjósolni, mit fog tenni az élen haladó. Nem feltételezhetjük, hogy a 14-es kanyarba fogunk menni. A verseny nem kezdődik el az ellenőrző vonalig.”

„Mindent megteszek, hogy ne mondjam azt, amit mondani akarok. De bassza meg – és akkor még mindig kedves vagyok” – mondta Ricciardo.

Stroll a 15. helyen végzett, és azt mondta, hogy csak rosszkor volt rossz helyen.

Stroll kiakadt a büntetésen és mást hibáztat a balesetért