fbpx

Márquez Quartararo döntéséről: Van az a pénz, nincs az a sérülés

A Yamaha jelenlegi gyengélkedése ellenére Fabio Quartararo két évvel meghosszabbította szerződését a gyártóval. A Gresini Ducati sztárját, Marc Márquezt nem lepte meg ez a döntés és a francia türelme.

Az a tény, hogy Fabio Quartararo a 2026-os szezon végéig meghosszabbította szerződését a Yamahával, hatalmas meglepetés az M1 gyenge teljesítményét tekintve. A 2021-es MotoGP-világbajnok döntésének egyik oka valószínűleg a 12 millió euró körüli éves fizetés lehetett.

Míg Quartararo a fejlesztési projektet választotta, addig a korábbi Repsol Honda sztár, Marc Márquez az RC213V gyengébb teljesítménye miatt a Hondától a Gresini Ducati felé vette az irányt. Azonban, bár az ő döntése másként alakult, Márquez meg tudja érteni a 24 éves franciát.

„Nem vagyok meglepve, hogy Fabio meghosszabbította a szerződését. A Yamaha egyszerűen Yamaha, ahogy a Honda is Honda. Előbb vagy utóbb ismét teljesíteni fognak.”

„Sokan hasonlítgatják össze a helyzetünket, de Fabiónak sokkal több ideje van, mint nekem volt. Velem ellentétben neki ráadásul nem kellett átesnie egy karrierjét megváltoztató sérülésen sem, ami miatt volt mit elrendeznem magamban.”

„Amikor egy ilyen projekt részese vagy, ahol sokat ígérnek neked, normális, hogy türelmes és bizakodó vagy. Kell önbizalom, de egy kis szerencse is, hogy a mérnökök megtalálják a kulcsot ahhoz, hogy versenyképes motort kapj.”

Quartararo győztes típus, de most sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják

Forrás :