fbpx

Zhou: Büszkeség és megtiszteltetés volt hazai pályán versenyezni

Három évet várt rá, de végre hazai pályán is rajthoz állhatott a Forma-1-ben Guanyu Zhou.  A kínai versenyző pontot ugyan nem szerzett, de hatalmas élményként élte meg az egész hétvégét.

Akik látták a versenyt azokban biztos sokáig megfog maradni a futam utáni jelenet, amikoris Zhou a külön neki kijelölt helyre felállt a rajtrácsra, majd kiszállt az autóból és elsírta magát honfitársai előtt.

A fiatal pilóta 2022 óta várt erre a pillanatra, és noha csak a 14. lett, mégis örökre emlékezni fog arra a napra. Érzéseiről a Forma-1 hivatalos oldalának nyilatkozott a versenyhétvége után.

„Bármennyire is azt mondtam, hogy koncentrálni akarok és úgy hozzáállni, mint egy normális versenyhétvégéhez, de péntektől láttam a tömeget, hogy minden egyes alkalommal, amikor a garázsból kihajtottam, hatalmas szurkolást kaptam. Nagyon büszke vagyok erre az útra, ami ide elvezetett, és megtiszteltetés, hogy én lehettem az első kínai pilóta, aki húsz év után saját közönség előtt versenyezhet. Érzelmileg nagyon különleges pillanat ez számunkra.” – fogalmazott meghatottan a Sauber versenyzője.

Az Audi F1-es álompárosának Bottas és Zhou sem része?

Forrás :