fbpx

Steiner televíziós szakértői debütálása Ralf Schumacher miatt érdekes lesz

A Forma-1-es paddockban 2024-ben érdekes dinamika várható, hiszen a Haas korábbi csapatfőnöke, Günther Steiner televíziós szakértői szerepkörbe lép, és csatlakozik a sportágról tudósító médiaszakértők sorához.

Ez a lépés felkeltette Ralf Schumacher, egy korábbi F1-es futamgyőztes, jelenleg szintén szakértőként tevékenykedő pilóta figyelmét, aki korábban több kritikát is megfogalmazott Steiner vezetési stílusával kapcsolatban, különösen unokaöccse, Mick Schumacher Haasnál töltött időszaka alatt. Ralf jelenleg a német Skynál dolgozik, kifejtette gondolatait Steiner új vállalkozásáról az RTL-lel, a német műsorszolgáltatóval kapcsolatban, amely arról ismert, hogy régóta támogatja a Schumacher családot. Elgondolkodott ugyan Steiner és unokaöccse, Mick közötti múltbéli feszültségeken, de elismerte az RTL lojalitását a családja iránt, ami a személyes és szakmai kapcsolatok összetett kölcsönhatására utal az F1-es médiatéren belül. Így fogalmazott:

„Lehet, hogy eleinte egy kicsit még szokni kell majd.”

Ami Schumachernek különösen „szokatlanná” teszi Steiner átállását a szakértői munkára, az a csapatvezetésből a médiakommentálásra való hirtelen váltás:

„Az ember azt gondolná, hogy korábbi F1-es csapatfőnökeként valahol máshol újra ilyen pozícióban találhatja magát.”

Ralf, elgondolkodott az ilyen átmenet ritkaságán, miközben utalt rá, hogy Steiner a sportban szerzett széleskörű tapasztalatai miatt képes lesz értő, sőt talán még szórakoztató kommentárokat adni.

Steinert a maga részéről úgy tűnik, nem zavarja az esély, hogy összefut kritikusaival, köztük Ralf Schumacherrel. A Kölner Expressnek Steiner megerősítette a paddockban uralkodó interperszonális dinamikához való hozzáállását:

„Senkit sem hagyok hidegen, egyes emberekkel jól kijövök, másokkal nem, ilyen az élet.”

Hangsúlyozta, hogy pragmatikusan áll hozzá a Schumacherrel való esetleges találkozásokhoz, a tiszteletet a barátsággal szemben előnyben részesítve, és hangsúlyozta, hogy kész kezelni bármilyen helyzetet, ami az útjába kerül.

Günther Steiner új szerepben tér vissza az F1-es paddockba!

Forrás :