fbpx

Ismét csökkent az F1-es Netflix sorozat, a Drive to Survive nézettsége

A Drive to Survive-ot az új évad megjelenésének első kevesebben nézték, mint tavaly, ugyanezen időintervallumban. Ezzel már második éve esik a sorozat nézettsége.

Múlt héten debütált a Netflix Forma-1-es sorozatának hatodik évada, amely a sport 2023-as eseményeit dolgozza fel. A Netflix jelentése szerint 21,8 millió órát nézték a sorozatot azon a héten. Ez soknak tűnik, de valójában 15%-os visszaesés az előző évhez képest. Tavaly az első hetében 25,7 millió órát néztek az ötödik évadból. Az azt megelőző évad még több nézőt vonzott: A nyitó héten 28 millió óra nézettséget mértek.

Míg a negyedik évad a negyedik legnézettebb műsor volt a 2022-es bemutatkozás hetében, addig az idei új évad csak a nyolcadik helyet érte el ugyanezen a listán. 42 különböző országban szerepelt a top 10-ben, köztük az Egyesült Királyságban, Kanadában és Mexikóban, viszont az USA-ban például nem. Pedig a Drive to Survive-nak tulajdonítják, hogy meghozta az érdeklődést az F1 iránt, különösen az USA-ban.

A második évad egybeesett a 2020-as Covid-19 járvány világméretű kezdetével, így az különösen magas nézettséget ért el.

Valószínűleg az sem segített most a hatodik évadnak, pár a 2023-as F1-es szezon utáni fejlemény semmissé tette néhány epizód tartalmát. Az egyik középpontjában Lewis Hamilton döntése állt, hogy meghosszabbítja a Mercedes szerződését, de mire a Drive to Survive erről is szóló éveda megjelent, már kiderült, hogy 2025-ben Hamilton a Ferrarihoz csatlakozik. És a forgatások után derült ki már az is, hogy Günther Steiner, a sorozat egyik legnépszerűbb karaktere távozik a Haas csapattól.

A hetedik rész forgatása, a 2024-es Forma-1-es szezonról, már megkezdődött.

Betartotta az ígéretét a Drive to Survive, de ez meghozta a 6. évad bukását

Forrás :