fbpx

Melyik focicsapatnak szurkolnak a Forma-1 idei mezőnyének tagjai?

Február utolsó napján, csütörtökön hivatalosan elkezdődött a 2024-es Forma-1-es idény. A mezőny Abu Dhabihoz képest változatlan ugyan, de a mezőny, már ami a többi sporthoz való hozzáállását érinti sokszínű. Nem meglepő módon a labdarúgás kiemelt figyelmet kap a világ húsz top autóversenyzőjétől is.

A brit Mirror ennek apropóján összeszedte, hogy a mezőny tagjai melyik focicsapatért és miért szurkolnak. A mezőnyt régóta erősítő pilóták kapcsán nem lesznek meglepetések, de az elmúlt évek újoncainál azonban igen.

Max Verstappen

A világbajnoki címvédő és a negyedik trófeájára hajtó Max Verstappen hazai csapatnak szurkol a legjobban. Dzsudzsák Balázs egykori klubjának, a PSV Eindhovennek szorít, akik a holland élvonalban magabiztos előnnyel haladnak a hat év utáni első bajnoki aranyuk felé.

„Ez a rajongás még apámmal kezdődött, amikor még a Philips szponzorálta őt. Akkoriban rendszeresen meghívták a PSV meccseire, ahova én is néha elkísértem. Szép fokozatosan kialakult egy kötődés, egy kattanás, amivel az ember elkezd kötődni ahhoz a klubhoz. A PSV érzelmileg jobban illik hozzám, mint mondjuk az Ajax. Az amszterdami mentalitás teljesen más, mint az eindhoveni. Meg persze Limburg is közelebb van Brabanthoz. Én magam nem vagyok egy nagy focista, de néha labdába rúgok. Leginkább a meccseket nézni szeretem. Igyekszem minden PSV meccset megnézni, ahogy időm engedi.” – mesélte egy korábbi interjújában a holland bajnok.

Lewis Hamilton

A Ferrarihoz távozó hétszeres brit bajnok az Arsenal nagy szurkolója. Ez a tény évek óta közismert, azonban, hogy miért pont az Ágyúsoknak szurkol, arra egy 2022-es interjúban mesélt.

Emlékszem, fiatalabb koromban válogattam a csapatok közül (Tottenham, Arsenal, Manchaster United), amikor hazaértem akkor a nővérem mindig a karomra csapott, és kijelentette, hogy az Arsenalnak kell szurkolnom. Így lettem öt-hat évesen Arsenal-szurkoló.

Ugyan London piros feléért rajong az elmúlt években üzletileg tervezett beszállni a nagy rivális Chelsea tulajdonosi körébe, Roman Abramovics távozása után. Ebből nem lett semmi, de újabban a Manchaster Unitednél is kacérkodott hasonló lépéssel.

Fernando Alonso

A veterán spanyol a Bajnokok Ligája rekordgyőztesének, a Real Madridnak a fanja. Sőt, 2017-ben a Real Madrid tiszteletbeli tagjává is kinevezték.

„Soha nem tudtam egyértelmű választ adni, hogy miért pont a Real Madridnak szurkolok. Azért vagyok Real szurkoló, mert Real szurkoló vagyok. Azt se tudom, hogy miért barna a szemem. A Real Madrid választott engem, mint sok más millió embert.”

Alonso ezenkívül a Real Oviedo csapatánál is tagsággal rendelkezik, szülővárosa révén.

Carlos Sainz

Honfitársához hasonlóan ő is a királyi gárda sikeréért szorít. Rendszeresen látogat a meccsekre, Real-mezben jelenik meg, kampányokban is részt vesz. Ehhez kapcsolódó legemlékezetesebb pillanata egy 2022-es sztori, amikor nem volt hajlandó aláírni egy Messi nevével fémjelzett Barcelona mezt.

George Russell

A Mercedes versenyzője Norfolkban nőtt fel, de a Wolverhampton szurkolója. Ezen rajongása neki is az apjához köthető, amiről még 2019-ben mesélt.

Édesapám a Wolverhampton bérletese és hétről-hétre kijár a meccsekre. Én az évek alatt összesen csak nyolc vagy kilenc meccsén voltam a Farkasoknál. De minden egyes alkalommal, amikor kimegyek egy meccsre, egyre nagyobb rajongóvá válok.”

Charles Leclerc

A Ferrari monacóija lokálpatrióta, emiatt az AS Monaconak szurkol. Többször is játszott már a csapat jótékonysági meccsein és élete első Forma-1-es futamgyőzelme utána a csapat külön gratulált neki a közösségi oldalakon.

Pierre Gasly

Az Alpine egyik franciája a kőgazdag PSG támogatója. Közösségi oldalakon rendszeresen posztol a csapat meccseiről, amiket igyekszik a helyszínen megtekinteni. 2021-ben pedig személyes mezt is kapott a klubtól.

Sergio Pérez

Perez focihoz való kapcsolatáról keveset tudni, annyi biztos, hogy a mexikóvárosi Club America rajongója. Emiatt némi vitát váltott ki, amikor a rivális Chivas egyik győzelme után boldogan mosolygott.

Oscar Piastri

A tavaly szenzációsan bemutatkozó ausztrál inkább a krikettért és az ausztrál fociért, illetve a kosárlabdáért rajong. Egyik sport hőse is kosaras, Lebron James, de Michael Jordanre is idolként tekint.

Lando Norris

A bristoli pilóta édesapja miatt választotta városon belül Nagy Ádám egykori csapatát a Bristol Cityt, mivel édesapja közel állt a klub tulajdonosához. De később azt is elismerte, hogy Cristiano Ronaldo miatt a Manchester Unitedhez is húz a szíve.

Lance Stroll

Az Aston Martin kanadaija sokkal inkább érdekli az NFL, mint a hagyományos foci. Hétvégente is az amerikai focit követi, azon belül is a New York Giants meccseit. Két SuperBowlon is volt személyesen, 2008-ban és 2012-ben, azokon a két éveken, amikor a Giants nyert meg.

Logan Sargeant

Tavaly a csapat egyik interjúban megkérdezte tőle, hogy melyik a kedvenc csapata, amelyre a floridai Sargeant annyit felelt, hogy minden, ami Miami. Heat, Dolphins, Marlins, Inter Miami. Utóbbi Lionel Messi érkezésével hatalmas rajongótábort szerzett magának.

Daniel Ricciardo

A visszatérő ausztrál nagy futballrajongó. A Manchester United a szíve csücske, személyesen is jó kapcsolatot ápol a csapat legendás alakjaival. Többször is látták őt együtt lógni Michael Carrick-kel és José Mourinhoval.

Valtteri Bottas

A finn és a foci kapcsolatára egy általa 2014-ben, a vb döntő előtti Twitter-poszt ad némi választ.

Nem igazán vagyok oda a fociért, de a döntő érdekesnek ígérkezik, remélem Európa elhozza a sikert. #GER … és egynap majd a finnek is!”

Öregszik a Forma-1-es mezőny!

Forrás :