fbpx

A decemberben mozikba kerülő Ferrari film egy látványos, de lassú, üres dráma lett?

Bár a Ferrari film csak decemberben debütál majd a mozikban, Magyarországon december 28-án, a bemutatója augusztus 31-én volt, a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Ferrari alapítójának, Enzo Ferrarinak életéről szóló, Michael Mann által rendezett filmben Adam Driver alakítja – alaposan elmaszkírozva – magát Ferrarit, míg feleségének szerepét Penelopé Cruz öltötte magára. Patrick Dempsey pedig Piero Taruffi autóversenyzőt formálja meg.

A kritikák alapján bár központi szerepe van a filmben az autóversenyzésnek, sokkal inkább életrajzi drámáról beszélhetünk, a „showt” pedig Penelopé Cruz lopja el. Az első filmelőzetest ide kattintva nézheted meg.

Bár a vetítés után 7,5 percig tapsolt a közönség, az első kritikák meglehetősen megosztóak.

Financial Times: „A Ferrari egy újabb film egy zseniális alkotóról, aki szakmai téren lelkiismeretes volt, de a magánéletében hanyag. A forgatókönyv mégis… visszariad attól, hogy Enzo sötét oldalát teljesen feltárja.”

The Film Verdict: „A legritkább film: összetett, bonyolult életrajzi film. Tárgyához hasonlóan Mann is nagyra értékeli a szépséget és a hatalmat, miközben sosem felejti el, hogy a szépség elsorvadhat, a hatalom pedig pusztíthat; a kusza ellentmondások eme mátrixán belül megragadó drámát alkot.”

Times (UK): „Adam Driver ismét olasz életrajzi filmet forgatott… [A Gucci-házban is játszott – a szerk.] Enzo Ferrarit alakítja a veterán filmes Michael Mann szépen elkészített, hozzáértően előadott, de végül meglehetősen üres drámájában.”

Guardian: „Maga a film nem találja a módot arra, hogy elnyelje az értelmetlen, vétkes borzalmakat, visszaesik egy közönyös, szinte örömtelen elszántságba… De senki sem vonhatja kétségbe azt a stílust, amellyel Mann ezeket a veszélyes és borzalmas versenyjeleneteket megjeleníti.”

Úgy tűnik, Adam Driver jó választás volt.

New York Magazine/Vulture: „Egy kevésbé magabiztos színész kezében ez katasztrófa lehetett volna, teátrális, esetlen és valószerűtlen. De Driver Ferrarit valami feledhetetlenné teszi, egy olyan erővé, amely nem annyira a természet, mint inkább az acél, az aszfalt és a halál ereje.”

BBC.com: „A versenysorozatokban van elég energia és veszély, hogy megemeljék a pulzusszámot, de a Ferrari többi része… nos, egy nagy sebességű autókról szóló filmnek nem kellene ilyen lassan haladnia, mint ez.

FandomWire: „A Ferrarinak megvan a potenciálja, hogy emlékezetes életrajzi film legyen, de hiányzik az érzelmileg átgondoltabb fókusz a teljesítményvezérelt karaktertanulmányból. Adam Driver kiváló, de Penélope Cruz egyértelműen kiemelkedik érzelmileg lesújtó alakításával.”

Mashable: „Lehet, hogy a Ferrari történetként nem működik, de mint film a halál elhúzódó jelenlétéről és egy ember hiábavaló próbálkozásairól, hogy távol tartsa azt, időnként magával ragadó.”

Te meg fogod nézni a decemberben a mozikba kerülő Ferrari filmet?
601 Szavazat · 601 szavazat

1991 óta, kalandos módon készült el a Ferrari-film

Forrás :