fbpx

Leclerc könyörög a Ferrari rajongóknak, hogy hagyják abba Verstappen kifújolását

Charles Leclerc megakadályozta, hogy az ünneplő Ferrari-szurkolók kifütyüljék Max Verstappent, miután Carlos Sainz megelőzte a hollandot a pole pozícióért az Olasz Nagydíjon.

Sainz egy briliáns kört teljesítve alig több mint egy századmásodperccel előzte meg a világbajnoki éllovast, és ezzel a Ferrari a pole pozíciót szerzett a vasárnapi futamra. Csapattársa, Leclerc kevesebb mint egy tizeddel maradt le a harmadik helyen, így a Ferrari összességében remek nappal zárt hazai szurkolói előtt Monzában.

Verstappent, aki ma favoritként várja a Forma-1-es rekordot jelentő, sorozatban tizedik győzelmét, a Ferrari-szurkolók kifütyülték, amikor az időmérő utáni interjújában megszólalt. Leclerc azonban megpróbálta ezt megakadályozni, egyértelműen gesztikult a tifosinak, hogy mutassanak némi tiszteletet a kétszeres világbajnok iránt.

Az Olasz Nagydíj mindig is a Ferrari terepe volt. A vörösbe öltözött rajongók teljes pompában megjelennek, így igazi nyomás nehezedik a csapatra, hogy Monzában teljesítsenek, függetlenül attól, hogyan alakult az idény addig.

Ez az eredmény hatalmas mosolyt csalhatott a vágyakozó Ferrari-szurkolók arcára, de a munka csak félig van elvégezve, és Leclerc vagy Sainz valamelyikének győznie kell vasárnap, hogy befejezze a dolgot..

Annak ellenére, hogy Monzában 19-szer nyertek, a pályán rendezett legutóbbi 17 F1-es futamból csak két alkalommal tudott győzni Ferrari-versenyző, és Leclerc a legutóbbi, aki ezt 2019-ben tette meg. Az az eset egy olyan szezon közepette történt, amelyet nagyrészt a Mercedes uralt, így a tifosik abban reménykednek, hogy a vasárnapi versenyen Leclerc vagy Sainz még több varázslatot tud majd bemutatni, hogy legyőzzék a domináns Red Bullt.

Verstappen ezért nem mérges, hogy lemaradt a pole pozícióról

Forrás :