fbpx

Bautista helyére is esélyes lehet, de a MotoGP sem kizárt a Ducati versenyzője számára

Andrea Iannone a hírek szerint továbbra is a kalapban marad, mint lehetséges opció arra, hogy a következő szezonban MotoGP-ajánlatot kapjon.

Andrea Iannone idén tért vissza négyéves doppingeltiltásából, hogy csatlakozzon a Ducati csapatához a Superbike-világbajnokságban. Lenyűgöző szezon eleji formája azt eredményezte, hogy a neve felbukkant a MotoGP-alakulatok kiszemeltjei között. A Yamaha az a gyártó, amelyik leginkább szemmel tartja Iannonét, állítja a Sky Italia.

A Yamaha terve az, hogy egy szatellit csapattal bővítse a 2025-ös rajtrácsot, és tárgyalásokat folytatnak a Pramac-kal. Ha sikerülne még egy csapatot bevonniuk, akkor három üres motorjuk lenne (Fabio Quartararo hosszú távra szól, de Álex Rins szerződése idén lejár).

A 2025-ös MotoGP-versenyzői felállásban keletkező plusz helyek miatt a Yamaha Iannone felé fordulhatna. Lehet azonban, hogy megkérik őt, hogy vegyen részt egy teszten, mielőtt elkötelezné magát.

Iannone 2019 óta nem versenyzett a MotoGP-ben, és most 34 éves (az egyetlen nála idősebb királykategóriás versenyző Aleix Espargaró). Amennyiben viszont úgy dönt, hogy a Superbike-világbajnokságban folytatja, akkor felmerülhet a neve még Álvaro Bautista utódjaként is.

Tarolt a Kawasaki a vasárnapi első futamon, Iannone igyekezete hiábavaló volt

Forrás :