fbpx

F2: Colapinto és Hadjar állhatott a dobogó csúcsára a hétvégén

Az MP Motorsport versenyzője, Franco Colapinto megszerezte első győzelmét a Formula 2-ben a szombati, imolai sprintversenyen.

Aron jól rajtolt a harmadik helyről, megelőzte Colapintót és csapattársát, Amaury Cordeelt és átvette a vezetért. A biztonsági autóra azonban azonnal szükség volt, miután Roman Stanek és Isack Hadjar összeakadtak, ami töveket magával rántott.

A 6. körben folytatódott a verseny, Aron pedig növelte előnyét csapattársa, Cordeel előtt. Egy körrel később a belga szélesen fordult, így Colapinto lehetőséget kapott arra, hogy megelőzze őt és átvegye a második helyet.

A 9. körre Colapinto kezdett felzárkózni Aronra.

A 12. körben Colapinto már Aron DRS-tartományán belül volt, míg Maloney kezdte támadni Cordeelt. Maloney végül a 22. körben a 3-as kanyarban kívülről megelőzte Cordeelt.

Az utolsó előtti körben, miután Colapinto visszaesett az élen haladótól, még egyszer felzárkózott Aronra, mielőtt az utolsó körben megelőzte újonc versenyzőtársát a Tamburellóban.

Ez a mozdulat hozta meg az MP versenyzőjének első győzelmét a Formula 2-ben, míg Aron a második helyet szerezte meg Maloney előtt.

A sprintverseny befejezését követően Taylor Barnardot technikai szabálytalanság miatt kizárták a versenyből.

———–

Isack Hadjar második győzelmét aratta a szezonban, miután a harmadik helyről indulva megnyerte az imolai főversenyt vasárnap.

A pole-ból induló Bortoleto lassan rajtolt, és a negyedik helyre esett vissza, így Oliver Bearman vezethetett a rajtnál. Hadjar ezzel a második helyre lépett előre, míg Duerksen az ötödik helyről a harmadikra jött fel.

Bearman azonban nehezen tudott elhúzni Hadjartól, és a francia a 4. kör végére már DRS-távolságon belül volt.

A 6. kör végén következtek az első boxkiállások, Hadjar és Duerksen a szuperlágyakat a közepesre cserélte. Szintén a boxutcába érkezett Zane Maloney és Roman Stanek, utóbbi a csere során megelőzte a Rodin Motorsport pilótáját.

Bearman aztán a következő körben egy csapatnyi autót, köztük Bortoletót, Franco Colapintót és Paul Aront vezette be a boxba. Bearman kétszer is lefulladt, amikor megpróbált elindulni a boxból, ezzel pedig átadta Hadjarnak a vezetést, míg a bő a mezőny végére esett vissza.

Bortoleto egyre jobban zárkózott fel Hadjarra. A Campos versenyzőjének két másodperces előnye a 16. kör végére már csak 1,3 másodperc volt.

Bortoleto nyomás alatt tartotta Hadjart, de a francia keményen védekezett. A Red Bull juniorja végül éppen eleget tett ahhoz, hogy megszerezze második F2-es futamgyőzelmét, Bortoleto és Duerksen előtt.