fbpx

Két nap két új győztest avattak Formula 3-ban

Az F3 imolai sprintversenyén, szombaton, a pole pozíciót megszerző Kacper Sztuka a lámpák kialvásától kezdve a nyomában érezhette Leónt, aki az első sikánba érve átvette a vezetést. Tramnitz követte őt, és átvette a második helyet, mielőtt Goethe a hatodik helyről indulva feljött a harmadikra.

Rögtön az első körben Mari Boya összeért egy versenyzőtársával, megpördült a 6-os kanyarban és a kavicságyban kötött ki. A Safety Car pedig pályára érkezett.

A Safety Car az 5. körben ismét szerepet kapott, miután Callum Voisin a 7-es kanyar kijáratánál a falba csapódott.

A 8. körben újra beindult a verseny, de minden igyekezete ellenére Tramnitz nem talált helyet az első sikánba való előzéshez. Hátrébb azonban Sami Meguetounif a kavicságyba pördült, miután a 2-es kanyarban Dino Beganovic autójának hátuljával összeért. A Trident pilótája a kavicságyban maradt és kiesett a versenyből, ami újabb Safety Cart igényelt.

A biztonsági autó távozása után León több mint egy másodperces előnyre tett szert, Tramnitz pedig védekezni kényszerült Goethével szemben, de a DRS segítségével a Campos pilótája a 13. körben a Red Bull Junior Team versenyzőjét is megelőzte a 2-es kanyarban.

A 13. körben egy negyedik Safety Car fázis kényszerült, de azt gyorsan véget ért, és a verseny a 15. körben folytatódott. León továbbra is megtartotta a vezetést, miközben az első három helyezett leszakadt az üldözőktől.

Beganovic két körrel a vége előtt el tudott menni Sztuka mellett és átvette a negyedik helyet. Browning megpróbálta követni a PREMA-t, de a 7-es kanyarban összeért a lengyel versenyzővel, aminek következtében letört az első szárnya, és a kavicságyban maradt. Virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe egy rövid időre, így az utolsó körben Goethe váratlanul utolérte Leónt, és átvette a vezetést a 15-ös kanyarban. A német így végül megszerezte az imolai Sprint győzelmet.

Azonban korábban egy Safety Car fázis alatt vétett a szabályok ellen, így ő és Tramnitz is öt másodperces időbüntetést kaptak. León így visszaszerezte a győzelmet Goethe és Tramnitz előtt, akik a büntetésük ellenére dobogósok maradtak.

A vasárnapi F3-as főversenyt aTrident versenyzője, Sami Meguetounif nyerte. Ezzel megszerezte első győzelmét a FIA Formula 3-ban.

Santiago Ramos jól rajtolt az élről, míg Fornaroli és Meguetounif szorosan követte őt.

A sprintverseny győztese, Oliver Goethe követte Arvid Lindbladot a negyedik helyért folytatott harcban, miután az első körben három helyet javított. A második körben át is vette a negyedik pozíciót.

A 3. körre Fornaroli a DRS segítségével az élre állt. Hátrébb Goethe átvette a harmadik helyet Meguetounif-tól.

Szintén a DRS-nek köszönhetően Goethe az 5. körben feljött a második helyre, Fornaroli pedig az ötödik pozícióba csúszott.

A 12. körben Meguetounif feljött a második helyre, míg Goethe 2,5 másodperccel vezetett.
Később Meguetounif lassan csökkentette a lemaradását a versenyben vezető Goethéhez képest. Öt körrel a vége előtt a francia sikeresen át is vette a vezetést.

Így Meguetounif megszerezte első Formula-3-as futamgyőzelmét, Goethe és Fornaroli előtt. A pole-ból induló Ramos végül hetedik lett Lindblad előtt.