fbpx

Sauber/Audi: Sainz a legjobb elérhető versenyző

A 2026-ban Audivá alakuló Sauber csapat képviselője, Alessandro Alunni Bravi megerősítette, hogy Carlos Sainz áll a svájci alakulat jelöltlistájának élén.

A hinwili alakulat 2026-tól az Audi gyári csapatává alakul át. A német gyártó számára pedig kiemelten fontos, hogy egy német versenyző (Nico Hülkenberg) mellé egy top versenyzőt is szerezzen.

Sainz remek teljesítményt nyújt a Ferrarinál, azonban a szezon végén távoznia kell, mert a helyére Lewis Hamiltont igazolták le 2025-től. Így nem meglepő, hogy több csapat potenciális jelöltlistáján is szerepel, köztük az Audién.

A legtöbben ezt is tartják a legreálisabb elképzelésnek, már csak azért is, mert Sainz édesapjának is évek óta szoros kapcsolata van az Audival, Dakar-ralit is nyer már a márkával.

„Mindenki tudja, hogy van egy csúcspilóta, aki elérhető a piacon, ez pedig Carlos Sainz” – idézte Alunni Bravit a Motorsport.com.

„Ő az egyik legjobb versenyző. Megmutatja [mit tud], hogy rendkívül érett, jó versenyző az autó fejlesztésére, a csapat fejlesztésére, de ugyanakkor nagyon következetes, nagyon erős mind a kvalifikáción, mind a versenyen. És úgy gondolom, hogy a Ferrarinak az egyik legjobb versenyzőpárosa van most.”

„De azt is tudjuk, hogy a versenyzői piac nem csak tőlünk függ. Ez különböző tényezőktől függ.”

„Sok csapat tárgyal a versenyzőkkel. És úgy gondolom, hogy több lehetőség is van a csapatunk számára.”

„És ki fogjuk értékelni ezeket, de most, hogy bejelentettük Nicót, nem sietünk a választással. Még mindig az elején járunk.”

Nem sietnek sehová

Amikor arról kérdezték, hogy hol tartanak a Sainz-cal folytatott tárgyalással, és hogy a svájci alakulat jelenlegi versenyzői, Valtteri Bottas és Zhou Guanyu továbbra is versenyben vannak-e a csapatnál való versenyzésért, Alunni Bravi visszafogottan fogalmazott.

„Beszélgetünk [Sainzcal] és más versenyzőkkel” – mondta. „A jelenlegi versenyzőinkkel is.”

„De éppen ezért nem sietünk, mert most biztosítottuk a két hely egyikét. Most több időnk van. A döntés nem könnyű. Mert természetesen van két jó versenyzőnk, akik már három éve velünk vannak, és jól teljesítenek.”

„Ott van Carlos, ott van a többi versenyző, és ezt elemeznünk kell. Mert itt egy olyan döntést hozunk, ami nem csak 2025-re, hanem az Audi gyári csapat jövőjére is hatással van.”

„Szóval, azt mondanám, hogy a szerződés időtartamát tekintve a kombináció… a versenyzői felállás fontos.”

„Ez nem csak egyetlen versenyző döntése. És minden lehetőség adott, kezdve a jelenlegi két versenyzőnkkel is, de meg kell találni azt, aki beleillene az egész projektbe.”

Olyasmit állítanak Sainzról, ami közel sem felel meg a valóságnak

Forrás :