fbpx

Norris szerint ha valaki kételkedett a Red Bullban, az hülye

Lando Norris nem hisz abban, hogy a bajnokságot vezető Red Bull megingott Imolában.

Már a szabadedzéseken is látszott, hogy nincs olyan könnyű dolga a hétvégén az olasz versenypályán az osztrák csapatnak. Max Verstappen rengeteget panaszkodott a rádióban az alakulatnak, ám a pole pozíciót még így is sikerült bezsebelnie. Mindaddig Sergio Pérez idejekorán búcsúzott a kvalifikációról, a mexikói pilóta már a Q2-ben kiállni kényszerült.

A McLaren versenyzője ugyanakkor kihangsúlyozta, ő egy percig nem kételkedett abban, hogy a Red Bull az élen fog végezni. A 24 éves versenyző eredetileg a harmadik helyre kvalifikálta magát, ám a csapattársa büntetése miatt a holland világbajnok mellől várhatja majd a rajtot.

,,Tudom, hogy Maxnek (Verstappen) eddig nem volt sima hétvégéje, de ha bárki kételkedett abban, hogy a Red Bull vagy ő visszatér és jó munkát végez a kvalifikáción, az hülye. Vártam már, hogy versenybe szállhassak újra és bosszantó, hogy lemaradtam tőlük a kvalifikáción. Közel voltunk egymáshoz, csapatként elégedettek vagyunk azzal, ahogy teljesítettünk” – magyarázta a futamgyőztes.

Norris ugyanakkor kiemelte, a rajtpozícióját tekintve azért a második győzelem megszerzéséről sem tett le.

,,Határozottan hiszem, hogy megismételhetjük a Miamiban látott teljesítményt. Itt szinte lehetetlen előzni, főleg úgy, hogy ilyen kicsik a különbségek. Az ember mindig próbál profitálni mások hibájából, bármilyen rosszul is hangzik ez. Ha folytatni tudjuk ezt a formát, és olyan versenytempót tudunk diktálni, mint a gyakorlások során vagy Miamiban, akkor egy jó versenyünk lehet.”

 

Forrás :