fbpx

„Mi a …” – a KTM-nél köpni-nyelni nem tudtak, mikor Acosta először pályára gurult

Pedro Acosta, aki egyenesen remekel újonc évében a MotoGP-ben, sokak érdeklődését felkeltette a paddockban.

Pedro Acosta remekül kezdte debütáló szezonját a királykategóriában. A Moto2 regnáló világbajnoka szenzációsan teljesít, olyannyira, hogy a bajnokságban a negyedik helyen áll, és a KTM első számú versenyzője. Hihetetlen tehetsége folyamatosan megmutatkozik, és a csapatfőnök, Paul Trevathan elismerte, hogy az első benyomás meglepő volt.

„Első blikkre azt mondtuk, hogy hűha. Mindannyian egymásra néztünk, hogy „mi van?”. A testtartása, ahogyan mindent használt. Úgy nézett ki, mintha már hat hónapot töltött volna ezen a motoron. Szuperül érdekelte minden technikai rész, sokkal jobban, mint általában. Ahogy először hozzáért a motorhoz, nem félt, egyszerűen hihetetlen volt.”

„Azt mondanám, hogy eléggé kényes a tekintetben, hogy hova teszünk mindent. Számára nagyon fontos, hogy minden kezelőszerv a megfelelő helyen legyen, és hogy mindent érezzen, hogy természetes legyen. Nem az volt a nehéz, hogy a motoron kényelmesen helyezkedjen el, hanem az, hogy mindent szabadon csináljon, amit csak akar. Ez volt az a rész, amire koncentrálnunk kellett. Nem hiszem, hogy kialakítottunk egy bizonyos stílust, és minden alkalommal, amikor felpattan a motorra, valamit jobban csinál. Egy biztos, még nem megy a határon.”

„Megnéztük, hol voltak a többiek Valenciában anno, és csináltunk egy kiindulási átlagot, majd az alapcsomagot próbáljuk semlegesen tartani. Úgy gondolom, hogy egy szilárd alapot tartottunk meg, és ő megbízható módon tanulta meg ezt kezelni.”

Rossi szerint most minden szem Acostára szegeződik a MotoGP-ben, nem véletlenül

Forrás :