fbpx

Verstappen: Ha anyámnak golyói lennének, ő lenne az apám!

A Miami Nagydíj elején úgy tűnt, újabb Max Verstappen-féle győzelem van kilátásban. Végül azonban Lando Norris szerezte meg első F1-es győzelmét, egészen kényelmes előnnyel.

A holland világbajnok győzelme a 22. körben kezdett elúszni, mikor egy bója elkaszálása után kissé megsérült az autója. Majd egy Safety Car fázis segített abban, hogy Norris az élen tudjon maradni, ekkor a háromszoros világbajnok már nem tudta tartani a tempót a McLarennel.

Verstappen bevallotta, hogy megdöbbent, amikor megtudta, hogy Norris milyen „őrült” köridőket teljesített a használt közepes keverékű gumikon, még a boxkiállása előtt.

Arra vonatkozóan, hogy Verstappen megnyerte volna-e ezt a versenyt is, ha a Safety Car nem könnyítette volna meg Norris dolgát, a holland így felelt:

„Mindig csak ha, ha, ha, ha, igaz? Ha anyámnak golyói lenne, ő lenne az apám!” – reagált Verstappen.

„Ez így megy a versenyzésben. Néha összejön, néha nem.”

„Azt hiszem, mindannyian hozzászoktunk ehhez a versenyzésben, nem igaz?”

„A mai nap csak egy kicsit trükkös volt. Azt hiszem, már a közepes gumikon sem éreztem magam fantasztikusan. Elhúztunk, de nem úgy, ahogy kellett volna” – tette hozzá a holland.

„Aztán amikor a boxkiállásnál meghallottam, hogy a McLaren milyen köridőket futott, azt gondoltam: ‘Hűha, ez elég gyors’.”

„Amint átváltottak a kemény gumikra, egyszerűen nagyobb volt a tempójuk, Lando pedig szárnyalt.”

„Hihetetlenül nehéz volt számunkra az a szakasz. De ha egy ‘rossz’ nap a második helyet jelenti, akkor elfogadom.”

A Red Bull versenyzője hangsúlyozta azt is, hogy nagyon örül annak, hogy barátja, Norris volt az, aki „elvette” tőle a győzelmet.

„Nagyon örülök Landónak” – mondta. „Régóta váratott magára, és nem ez lesz az utolsó. Ma mindenképpen megérdemelte.”

Versenyzői reakciók Lando Norris sikerére

Forrás :