fbpx

Versenyzői reakciók Lando Norris sikerére

Hosszú évek várakozása után megszületett Lando Norris első F1-es sikere Miamiban. A McLaren britje sikerének nem csak a rajongók, hanem a versenytársak is egyöntetűleg örültek.

Már a leintés után sokan külön odamentek gratulálni az újdonsült győztesnek, aki a mezőny üde színfoltja, kiváló, baráti viszonyt ápol sok ellenfelével.

Éppen emiatt a futam utáni interjúk során a fő téma Norris futamgyőzelme volt, amellyel kapcsolatos reakciókból válogatott a crash.net.

Max Verstappen

„Nagyon örülök Landonak, régóta érett már ez. Biztos, hogy nem ez az utolsó neki. Megérdemelte.”

Charles Leclerc

„Egyszerűen csak boldog vagyok Lando miatt. Amennyire mi mind leakarjuk győzni egymást és a csúcson lenni, annyira megható ennyi érzelmet látni az egyik ellenfelünkön. Együtt nőttünk fel, emlékszem, amikor Landot figyeltem még gokartos időkben, arról álmodtunk, hogy egy nap majd Forma-1-es versenyzők leszünk.”

Carlos Sainz

„Lando már évek óta rászolgált erre a győzelemre. Kivételes szinten vezetett és végre összejött neki. Természetesen nagyon örülök neki, és egyben frusztrál is, mivel a kiállás előtt előtte voltunk. Ha egy körrel tovább kintmaradunk, akkor a biztonsági autó alatt cserélhettünk volna, így akár mi is megnyerhettük volna a versenyt. Lando hosszú versenyek óta úgy teljesít, mint egy futamgyőztes. Megérdemelte. Szerencse vagy nem szerencse, nem számít. Ő már egy futamgyőztes.”

Lewis Hamilton

„Őszintén örülök Landonak. Az első futamgyőzelem az egy kivételes pillanat egy karrierben. Én is a McLarennél kezdtem, örömteli őket újra a csúcson látni. Olyan rég volt már ilyen.”

George Russell

„Olyan régóta megérdemelte volna már a győzelmet. Szerintem mindenki számára, a jelen korszakban, ahol egy csapat, egy pilótája dominál, remek érzés látni valaki mást is győzelmet szerezni.”

Fernando Alonso

„Szép volt Lando. Első győzelem, rengeteg dobogó után. Őrülök neki. Remélem emlékezetes nap ez a számára, az első a sok közül.”

Oscar Piastri

„Örülök Landonak és az egész csapatnak, szerintem megérdemeltük már ezt. Az elmúlt 12 hónapnyi fejlődési görbénk vezetett minket ehhez a pillanathoz.”

Daniel Ricciardo

„Elképesztően boldog vagyok Lando miatt. Őszintén büszke vagyok őt futamgyőztesnek látni. Ha valakivel csapattársak vagyunk, akkor egy kicsit szorosabb kapcsolat alakul ki közöttünk. Láttam a tehetségét és a képességeit, tudtam, hogy ez csak idő kérdése. Noha ebben a sportban semmi sem garantált, itt mégis úgy éreztem, hogy előbb vagy utóbb, de elfog jönni ez. Boldog vagyok, hogy egy ilyen napja volt.”

Donald Trump úgy véli, Lando Norris neki köszönheti a győzelmét

Forrás :