fbpx

A nyári szünetben kirúghatja Logan Sargeantet a Williams

Fontos változásokat vizionál az idei nyári szünetre egy elismert Forma-1-es újságíró, aki szerint a nagy vesztes Logan Sargeant lehet majd.

Rendre az augusztusi nyári leállás és egy hónapos szünet sokszor vízválasztó egy csapat számára, az elmúlt években több csapat is pilótát váltott ezen időszak során.

Tom Clarkson, tapasztalt és elismert újságíró paddock pletykákra hivatkozva beszélt arról, hogy a csapat az amerikai leváltását tervezi.

A kulcs pedig a csapat vezetője James Vowles lehet, aki jó kapcsolatot ápol Toto Wolffal és a Mercedes, emiatt meg könnyebben érvényesíthetik nála a Mercedes gyári csapatának érdekeit. Jelen esetben ez az érdek az F2-ben pallérozódó olasz tehetség, Kimi Antonelli lehet.

„Amikor Carlos Sainzról beszélgetünk, muszáj említést tennünk Kimi Antonelliről is. Toto Wolff hosszabb távon a Mercedesnél számol Antonellivel, a kérdés már csak az. hogy vajon arra az ülésre 2025-re készen fog-e állni, vagy el kell küldeni egy másik csapathoz pallérozódni.” – kezdte Clarkson.

„A kínai beszélgetések alapján Antonelli lehet a másik a Williams ülés Albon mellett a nyári szünet után. Augusztus végén lesz 18, de ez már vélhetően elég a Williamsnek, hogy engedélyt kérjenek a számára. Főleg, hogy ha már Max Verstappen is vezethetett 17 évesen F1-es autót. A szabályok most egyértelműek és nem hiszem, hogy lesz erre felmentés.”

„Én személy szerint Antonellit a Williamsben látom Sargeant helyén az év második felében és nem hiszem, hogy Vowles 18 hónapnál kevesebbel beéri vele.” – zárta.

A pilótacserében viszont lehet egy csavar, nevezetesen a már említett tény, hogy Antonelli nincs 18 éves. Az idei nyári szünet július 28. és augusztus 23. között lesz, az olasz pedig augusztus 25-én, éppen a holland futam napján tölti be a 18. életévét. A szabályok értelmében viszont amíg nincs 18 nem vehet részt F1-es hétvégén, és amennyiben az időmérőn – amikor még 17 éves – nem vesz részt, a futamon sem állhat rajthoz. Így könnyen előfordulhat Clarkson szerint, hogy Zandvoortra a Williams egy egyszeri beugrónak adhat bizalmat, házon belül. Vagy az argentin tartalékpilóta Franco Colapinto vagy az akadémista, a brit Zak O’Sullivan. Antonelli így egy héttel később, hazai pályán Monzában mutatkozhatna be a száguldó cirkuszban.

Hamarosan az F1-ben debütálhat Kimi Antonelli

Forrás :