fbpx

Hamarosan az F1-ben debütálhat Kimi Antonelli

A Mercedes csapat állítólag azt tervezi, hogy a nagy reménységnek tartott, 17 éves Andrea Kimi Antonellit elküldik a Williamsbe, mielőtt esetleg átvennék magukhoz a Forma-1-ben. 

Joe Saward újságíró szerint az olasz versenyző hamarosan a Williams Racingnél tűnhet majd fel egy 18 hónapos „kölcsönzés” keretében. Ennek célja, hogy felkészítse őt egy jövőbeli Mercedes-ülésre.

A Mercedesnél 2025-ben megüresedik Lewis Hamilton helye, amelyre Antonellit is esélyesnek tartják, ám reálisabbnak tűnik, hogy 2026-ban érkezne a csapathoz F1-es versenyzőként. A Mercedes Kimije már eddig is tesztelt F1-es gépekkel, így minden jel arra utal, hogy a Mercedes mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatal versenyző jövőre debütálhasson velük az F1-ben.

Antonellinek jelenleg nincs FIA szuperlicensze, ami az F1-es versenyeken való induláshoz szükséges. Az F1-ben való szerepléshez azonban a versenyzőknek – egyéb kritériumok mellett – legalább 18 évesnek kell lenniük. Kimi Antonelli augusztus 25-én lesz 18 éves, így elvileg addig várnia kellene az esetleges Williams-debütálással. Azonban talán megpróbálhatnak felmentést kérni az FIA-tól, tekintve, hogy már közel van Antonelli születésnapja, és Max Verstappen is 17 volt, mikor debütált az F1-ben.

Vajon már idén debütálhatna Antonelli az F1-ben a Williamsszel? Saward legalábbis erre céloz. Annyiban pedig ez reális is lehet, hogy Logan Sargeant lassan az összes esélyét eljátssza a csapatnál…

Az olasz versenyző jelenleg a Formula 2-ben versenyez.

A Hamilton helyére pályázó Kimi, már tesztelt is a Mercedesszel!

Forrás :