fbpx

Alonso úgy érzi, az ő jó teljesítményéhez Strollnak is köze van

Fernando Alonso és Lance Stroll második szezonjukat töltik csapattársként az Aston Martinnál. Bár Stroll jóval régebben van a csapatnál – köszönhetően annak, hogy apja a csapattulajdonos – eredmények tekintetében egyértelműen Alonso a dominál a csapatnál.

Az Aston Martin a 2023-as évében Alonso hat dobogós helyezést ért el az első nyolc versenyen. Az évet nyolc top3-as helyezéssel zárta, míg Stroll legjobb egész éves eredménye a negyedik hely volt az Ausztrál Nagydíjon.

A csapat a 22 versenyen 280 pontot szerzett, amiből mindössze 74 volt Strollnak köszönhető.

Idén az első öt forduló során Alonso 31 pontot gyűjtött, míg csapattársa kilencet.

Miközben azonban Stroll sok kritikát kap, Alonso azt állítja, hogy a kanadai versenyzőnek nagy szerepe van az ő teljesítményében is.

„Két különböző vezetési stílusunk van. Bizonyos körülmények között két különböző érzetünk van az autóval kapcsolatban” – magyarázta Alonso.

„Azt hiszem, Lance sokkal érzékenyebb a dolgokra, mint én, ami szerintem nagyon-nagyon fontos a csapat számára.”

„Az az elemzés, amit Lance el tud érni és vissza tud adni a csapatnak, kulcsfontosságú számunkra és az autó javítása szempontjából” – méltatta a kétszeres világbajnok a fiatal csapattársát.

„Az irány, ahogyan fejlesztjük az autót, és ahogyan általában a beállításokat véglegesítjük egy hétvégén, pontosan ugyanúgy megy.

„Tehát ugyanarra a következtetésre jutunk, csak talán másképp. És úgy gondolom, hogy ez a két különböző stílus csak jót tesz nekünk.”

„Néha egy kicsit érzéketlen vagyok a dolgokra. És ez nem jó dolog” – magyarázta a spanyol.

„Én gyakran gond nélkül vezetem az autót.”

„Ez néha jó dolog, mert bármelyik autót vezethetem bármelyik pillanatban, és 90 százalékot ki tudok belőle hozni.”

„De ahhoz, hogy elérjem az autóban rejlő lehetőségek 100 százalékát… olykor nem vagyok képes erre anélkül, hogy – ahogy mondtam – néha a csapattársam segítségére támaszkodjak a beállítások speciális részleteivel, vagy az egyensúlyi problémákkal kapcsolatban.”

„Szóval, úgy gondolom, hogy sokféleképpen profitálunk egymásból. És ez jelen pillanatban jó dolog.”

Taylor Swift egy Aston Martinhoz hasonlítja magát – Alonso meg rátett egy lapáttal

Forrás :