fbpx

Már a Miami Nagydíj előtt robbanhat a Newey-bomba a hivatalos lemondást illetően

Adrian Newey távozását a Red Bulltól a hétvégi Miami Nagydíj előtt jelenthetik be, miután „hivatalosan is benyújtotta lemondását”.

A Motorsport.com szerint Newey hivatalosan is közölte döntését, hogy elhagyja a csapatot, és tervben van, hogy „hamarosan” a nyilvánosság elé tárja azt. A német sajtóban a múlt héten jelentek meg olyan pletykák, miszerint Newey el akarja hagyni a Red Bullt. Úgy gondolják, hogy a vágya, hogy elhagyja a regnáló világbajnoki alakulatot, a Christian Horner-ügyből ered, ahol a Red Bull főnöke ellen vizsgálat indult állítólagos helytelen viselkedés miatt.

Ennek közepette „megromlott a kapcsolat” Hornerrel, ezért döntött így. A Red Bulltól való távozás pontos indoklását és magyarázatát egy belső levélben közölték. A jelentés szerint Newey a jelenlegi pozíciójában marad a Red Bullnál, mielőtt legalább 2025 elejéig távozna.

Newey-nak rengeteg lehetősége van, ha úgy dönt, hogy a Red Bulltól való távozása után is az F1-ben marad. A Ferrari nagyon érdeklődik iránta, Newey „komolyan fontolgatja” ajánlatukat, hogy csatlakozzon az F1 legsikeresebb konstruktőréhez. Az olasz gyártó korábban már többször is szerette volna szerződtetni Newey-t, ő azonban ezt visszautasította.

Az Aston Martin is érdeklődik Newey iránt, mivel Lawrence Stroll szeretné csapatát az F1 meghatározó alakulatává tenni. A komoly pénzügyi erővel a háta mögött, valamint a Honda gyári szerződésével kombinálva Newey vonzónak találhatja az Aston Martint. Ráadásul, mivel az Aston Martin székhelye a Ferrarival ellentétben az Egyesült Királyságban található, vonzónak bizonyulhat. A Mercedes és a McLaren egyébként valószínűtlen célpontnak tűnik.

A Ferrari kész olyan ajánlatot adni Newey-nak, amivel keresztbe tesz a riválisoknak

Forrás :