fbpx

Stroll eladni készül az Aston Martinból

Lawrence Stroll a legfrissebb hírek szerint „korai tárgyalásokat” folytat az Aston Martin F1-es csapat kisebbségi részesedésének eladásáról.

A Bloomberg jelentésére hivatkotva a crash.net arról számolt be, hogy a kanadai milliárdos „akár 25%-os részesedést is hajlandó eladni”. Ennek célja pedig az, hogy tőkét kovácsoljon „a sport növekvő népszerűségéből”.

Mindez azt követően történt, hogy Stroll tavaly novemberben kisebbségi részesedést adott el az amerikai Arctos Partners magántőke-befektetési cégnek. A befektetés 1 milliárd fontra (1,3 milliárd dollár) értékelte a versenycsoportot.

„Időről időre, és az Arctos Partners befektetése után is érdeklődők keresik meg a csapatot” – mondta egy szóvivő.

Stroll, aki a silverstone-i székhelyű csapat tulajdonosa, 2020-ban egy konzorciumot vezetett az akkoriban nehéz helyzetben lévő brit luxusautó-gyártó, az Aston Martin megmentésére. Az üzlet keretében a korábbi Racing Point csapat a 2021-es F1-es szezonra Aston Martinra módosult. Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke 20 százalékos részesedést birtokol.

Fia, Lance nem meglepő módon az Aston Martin csapatnál versenyez, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso mellett.

Alonso nemrégiben elkötelezte magát további évekre az Aston Martin mellett. Új szerződése értelmében akkor is a csapatnál fog versenyezni, amikor a Honda 2026-ban a csapat motorszállítójává válik majd.

Piastri nem fogadja el Stroll dumáját a baleset kapcsán

Forrás :