fbpx

Ecclestone nem volt benne a nagy vonatrablásban; nem volt rajta elég pénz

Bernie Ecclestone, a Forma-1 korábbi vezérigazgatója, 19 évvel ezelőtt ezen a napon vetett véget azoknak a pletykáknak, amelyek kapcsolatba hozták őt a Nagy Vonatrablással.

Az 1963. augusztus 8-án történt „nagy angliai vonatrablást” a világtörténelem egyik legjobban megszervezett pénzrablásaként tartják számon. Ronald Biggs és 14 társa 2,6 millió fontot tulajdonított el a Glasgow-ból Londonba tartó postavonatról. Ráadásul mindezt alig több, mint negyedóra alatt kivitelezték. A rendőrség mindössze kevesebb, mint 400 ezer fontot talált meg a zsákmányból.

Ecclestone neve korábban többször is felmerült a rablással kapcsolatban, és Biggs megjelenése több Brazil Nagydíjon is, nem segített a pletykák eloszlatásában.

2005 április 26-án a The Independent interjújában azonban cáfolta a feltevéseket. Méghozzá váratlan érveléssel.

„Nem volt elég pénz azon a vonaton; én valami jobbat csináltam volna ennél” – mondta Ecclestone.

„Nem, megmondom én, honnan jött ez [a pletyka]. Roy James, a fickó, aki a menekülő autót vezette, autóversenyző volt. Ezért akarták őt a menekülő autóba ültetni. Roy egyébként nagyon jóban volt Graham Hill-lel, és amikor kijött a börtönből, munkát kért tőlem. Akkoriban én voltam a Brabham tulajdonosa, de nem akartam, hogy nálam vezessen. Ehelyett megbíztam, hogy készítsen egy trófeát, [mert] ő ezüst- és aranyműves is volt. Máig ez az a trófea, amit minden évben odaadunk a promótereknek. Ő készítette. A díjazottak ezt nem tudják.”

Pérez fogadást nyert Horner ellen, de Ecclestone-é lett a pénz

Forrás :