fbpx

Pérez fogadást nyert Horner ellen, de Ecclestone-é lett a pénz

Christian Horner fogadást kötött Sergio Pérezzel Japánban, de Bernie Ecclestone volt az, akinek pénze lett belőle.

Horner és Pérez szuzukai kvalifikáció előtt kötött fogadását a mexikói pilóta nyerte. A haszonélvező azonban a korábbi F1-főnök Bernie Ecclestone lett.

Pérez a szombati kvalifikáción alig több mint fél tizeddel maradt alul Red Bull-os csapattársával, Max Verstappennel szemben. Ezzel a csapat „kibérelte” az első rajtsort.

Horner gratulált Péreznek rádión, és jóindulatúan elmarasztalta, amiért megnyert egy fogadást, ami a csapatfőnöknek „néhány fontjába került”.

Mivel Pérez megnyerte az ismeretlen fogadást, visszanevetett főnökére, és azt mondta: „Most már látod, hogyan kell engem motiválni.”

„Haha, hát ezt mindig is tudtam!” – érkezett a főnök válasza.

Majd Pérez versenymérnöke, Hugh Bird azt mondta: „Nagyon kedves tőled, hogy ezt megosztottad velem és Woodyval”.A mexikói pedig hozzátette: „Abszolút, és az összes sráccal.”

A verseny napján Pérez megőrizte második helyét Verstappen mögött.

A sajtónak Horner nyugodtan és elégedetten nyilatkozott, de nem árulta el, hogy pontosan hány fontot veszített a fogadással. Csak annyit mondott, hogy „Eleget!”.

Azt azonban elárulta, hogy a fogadás a versenyzőjére vonatkozott, hogy az az eddigi legjobb szuzukai rajtpozícióját biztosítsa, és megszerezze a Red Bull 1-2-t. Mindezt egy olyan pályán, ahol a pénteki rövidített edzés után úgy tűnt, a csapatnak nincs teljesen tisztában azzal, hogy mennyire lehetnek versenyképesek.

„Fogadtam vele, mert a legjobb kvalifikációs teljesítménye itt a negyedik hely volt eddig” – magyarázta Horner.

„Szóval fogadást kötöttem vele, hogy az első sorba kerül.”

Ám annak ellenére, hogy Pérez a Hornerrel szembeni győzelemmel némi pénzt nyert, a csapatfőnök elmagyarázta, hogy Ecclestone, a korábbi F1-főnök valójában jobban járt, mivel így a versenyző visszafizetett neki némi tartozást.

„Valahogy, miután megnyerte a fogadást, [Pérez] azt mondta nekem, hogy pontosan ugyanennyi pénzzel tartozik Bernie Ecclestone-nak” – nevetett Horner.

„Szóval továbbadta a fogadás(összegé)t Bernie-nek, aki Checo haszonélvezője lett, szóval a jó öreg Bernie még mindig pénzt keres, miközben nincs is itt!”

Sainz, Verstappen és Pérez apja közül utóbbi van a legnagyobb veszélyben!

Forrás :