fbpx

Hamilton megmondta Wolffnak, hogy kit látna szívesen utódjaként a Mercedesnél

Lewis Hamilton azt állítja, hogy feltehetően a Mercedesnél a Forma-1 2025-ös évére Andrea Kimi Antonellit venné fel ha rajta múlna.

A hétszeres világbajnok megdöbbentő döntése, miszerint otthagyja a Mercedest, és a következő szezonban a Ferrarihoz igazol, üresen hagyta a helyét George Russell mellett. A Mercedes csodagyereke, Antonelli vélhetően a csapat első számú jelöltje Hamilton helyére. Mindez annak ellenére, hogy a 17 éves olasz csak idén lépett fel a Formula 2-be, miután kihagyta a Formula 3-at. Antonellit csak 2021-ben lépett át a gokartból az autók közé, de máris a jövő F1-es pilótájaként emlegetik, miután több junior együléses bajnoki címet nyert meg elsőre. Az elmúlt hetekben két privát F1-es tesztet is végzett a Mercedesnek – a 2021-es és 2022-es autójukat vezette a Red Bull Ringen, illetve Imolában.

Carlos Sainz, aki a Ferrari Hamilton szerződtetésével kapcsolatos döntése után maradt versenyölés nélkül, egy másik, tapasztaltabb lehetőség a Mercedesnek.

A hétvégi, Imolában megrendezésre kerülő Emilia Romagna Nagydíj előtt Hamiltont arról kérdezték, hogy szerinte Sainz lenne-e a tökéletes helyettese. A 39 éves pilóta a médiának, többek között a Crash.netnek is ezt mondta:

„Carlos egy remek pilóta, szóval szerintem bárhová is megy, bármelyik alakulat számára pozitívum lenne. Őszintén szólva fogalmam sincs, mik Toto tervei, de elvállalnék egy fiatalembert… Ha az én dolgom lenne ez, és én döntenék, valószínűleg Kimit venném át.”

A Miami Nagydíjon derült ki, hogy egy istálló kérte az FIA-tól, hogy Antonelli kapjon szuperlicencet, hogy még azelőtt bemutatkozhasson az F1-ben, hogy augusztus 25-én betöltené a 18. életévét. Antonelli már rendelkezik elegendő szuperlicensz ponttal, de az FIA szabályai tiltják, hogy a versenyzők 18 éves koruk előtt bemutatkozhassanak nagydíjakon. Toto Wolff ragaszkodott ahhoz, hogy a felmentési kérelmet nem a Mercedes adta be, igyekezett elkerülni, hogy felesleges nyomást helyezzenek Antonellire:

„Ez nem tesz neki jót, mert az F2-es idényére kell koncentrálnia. Rengeteget tesztel velünk, hogy felzárkózzon a megfelelő tempóhoz. Úgy gondolom, hogy a második pilóta döntése hetek, ha nem hónapok múlva születik meg.”

Utállak! – ezt a reakciót kapta Hamilton a Kendall Jennertől

Forrás :